TECNOLOGIA

La lluita de robots ja és aquí

El combat inaugural entre els EUA i Japó, celebrat a l'octubre, va acabar amb la victòria dels primers

megabots2

megabots2

1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides

La primera lliga mundial de robots gegants queda molt a prop. La idea és una cosa així com una Champions League amb grans monstres de metall lluitant sense treva. El projecte pot recordar sagues de ciència-ficció amb trets futuristes tan coneguts com Mazinger Z (¡punys fora!) o Transformers, però podria ser una realitat en els pròxims mesos si es tanquen uns acords milionaris.

Els dos primers combats van tenir lloc el 17 d’octubre passat entre tres imponents humanoides controlats per humans. En aquestes batalles inaugurals, els representants nord-americans, Iron Glory i Eagle Prime, de sis i 12 tones respectivament, es van enfrontar al nipó Kuratas.

El model japonès es va imposar en la primera de les proves amb un cop de puny que va arribar a tombar Iron Glory, mentre que Eagle Prime es va alçar amb la victòria en la segona i definitiva prova, considerada per l’organització com el combat principal.

Oci de masses

L’imponent Kuratas, un robot de gairebé quatre metres d’altura i 6,5 tones de pes, és una creació de la companyia Suidobashi Heavy Industry. Iron Glory i Eagle Prime, per la seva part, són el resultat de dos anys d’intens treball al quarter general de MegaBots, una empresa californiana entestada a convertir aquest espectacle en una diversió per a les masses, amb grans audiències com la NBA, la NFL o els combats de la WWF. 

La pel·lícula que millor retrata una competició d’aquestes característiques és una del 2011, titulada Acero Puro, una entretinguda cinta d’acció dirigida per Shawn Levy i protagonitzada per Hugh Jackman. Curiosament, aquests dos primers combats es van gravar en diversos dies i sense públic per raons de seguretat. 

Pels fundadors de la companyia MegaBots, la carrera tecnològica que suposa aquesta mena d’espectacle «també pot servir per desenvolupar la tecnologia robòtica més avançada del món que a la vegada és capaç d’ajudar els humans».

«Tot i que estem enfocats a l’entreteniment, som una companyia que desenvolupa tecnologia d’avantguarda i això tindrà un impacte positiu massiu en el futur», assegura Brinkley Warren, en una entrevista per a la cadena nord-americana CNBC. 

Notícies relacionades

 

 

Temes:

Robots