Després de 45 minuts

Stephen Wiltshire, l'artista capaç de pintar tota una ciutat de memòria

El britànic, a qui li van diagnosticar autisme als tres anys, assegura que és capaç de recordar el 98% dels 12.000 llibres que ha llegit

Stephen Wiltshire és capaç de dibuixar ciutats senceres després d’observar-les durant 45 minuts. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Li diuen la "càmera humana", i no n'hi ha per menys. El londinenc Stephen Wiltshire és capaç de dibuixar tota una ciutat després d'observar-la només durant 45 minuts. Però, a més, l'exactitud arquitectònica dels seus dibuixos té sorpresos els experts d'arreu del món.

El dibuixant britànic recorre les ciutats en helicòpter per veure-les des de les altures. Mentre sobrevola les ciutats, en fa esbossos en un bloc amb un boli negre. Posteriorment, ja davant el llenç, comença la seva obra. 

Notícies relacionades

Ell mateix ha comentat que el seu trastorn és el mateix que el del personatge interpretat per Dustin Hoffman -actor a qui va conèixer fa uns anys- a la pel·lícula 'Rain Man', i que és capaç de recordar el 98% dels 12.000 llibres que s'havia llegit.

Quan tenia tres anys, a Wiltshire li van diagnosticar autisme. No va parlar fins a dos anys després, però el que sí que feia a l'escola -i molt bé- era dibuixar els seus professors. Ara les seves obres estan fent la volta al món, encara que ell assegura que només és la seva forma de comunicar-se.