DE PUIGDEMONT A RAJOY

L'actualitat a tragos

El compte tuiter @Gentebebiendo il·lustra les notícies amb personatges que beuen aigua

zentauroepp40478196 agua171009202609

zentauroepp40478196 agua171009202609

2
Es llegeix en minuts
Iosu de la Torre
Iosu de la Torre

Coordinador de Podcast.

ver +

Un trago d’aigua refresca la boca, alleuja la gola i asserena el nervi. L’acte d’alçar el got o l’ampolla és tan habitual que algú ha creat el compte a Twitter @Gentebebiendo (aigua). «Res a afegir-hi», ha respost al preguntar per aquest remitent enganxat a l’actualitat. No hi ha notícia important que no vagi seguida per un tuit amb la foto del protagonista bevent aigua. Ahir al migdia, Ana Mato i Francisco Correa, enredats en el 'cas Gürtel'.  I a la tarda, l’alcaldessa Colau demanant que parlin Puigdemont i Rajoy.

El discurs del Rei (i el de Puigdemont)

Un passeig pel compte permet descobrir una àmplia galeria de polítics, empresaris, esportistes, actors, policies fent un glop. La imatge convida a diverses lectures segons el moment. La fotografia del rei Felip VI bevent el situa en el moment del 'segons fora' abans de la primera presa de l’últim discurs, acompanyat per Carles III. La imatge bessona de Carles Puigdemont emergeix quan se’l veu escurar-se el coll després del missatge avís gravat en l’ocàs de l’1-O envoltat pels seus consellers. Una tos que sí que va registrar una càmera a 'Els dies clau' de '30 minuts', emès en el '30 minuts' d’aquest diumenge. 

Sempre cal estar atent a les càmeres. La setmana passada va donar la volta al món l’atac de tos sofert per Theresa May durant el conclave 'tory'. Víctima d’un refredat o de la tensió de veure’s sacsejada pel 'brexit', la primera ministra britànica va recórrer a l’ampolla d’aigua. Va fer un glop que li va vessar sobre el faristol on hi havia pastilles i un xarop per a l’afonia juntament amb els papers del que serà recordat com «el discurs de la tos». L’anècdota metàfora del desastre.

Dels personatges que nodreixen el museu de @Gentebebiendo (aigua), criden l’atenció els que prescindeixen del recipient i beuen a morro. Principalment, esportistes (Rafael Nadal, Gerard Piqué, Pep Guardiola, José Mourinho, Xavi Hernàndez, Fernando Alonso, per exemple), però també hi ha molt polític.

Si beuen, no condueixin

Notícies relacionades

 Hi trobem Rajoy i Iglesias en mítings diferents, és clar. O l’esbandida de Trump, el millor vidre per a Putin, el riure d’Aznar abans de cridar «visca el vi», la cara de Trapero abans de disparar el seu 'bueno pues molt bé, pues adiós' i el curiós dit petit que desplega Merkel, que ahir va demanar a Rajoy una via de diàleg amb Catalunya. 

@Gentebebiendo (aigua), l’actualitat a tragos quan Espanya fa aigües. Que ningú s’ofegui en un got d’aigua. Que soni Paco de Lucía, 'Entre dos aguas'. Quin trago aquesta tarda amb Puigdemont i Rajoy entre la DUI i el 155. Sisplau, si beuen, no condueixin.