contingut inapropiat

Austràlia censura (una altra vegada) un capítol de 'Peppa Pig'

L'episodi de la sèrie infantil, que ja va ser retirat fa dos anys d'una altra tele australiana, minimitza el perill que tenen les aranyes

Capítol de Peppa Pig sobre les aranyes

Capítol de Peppa Pig sobre les aranyes / RTVE

1
Es llegeix en minuts

Austràlia retira un capítol de la popular sèrie infantil 'Peppa Pig' per segona vegada. Es tracta de l'episodi 'La senyora potes primes' ('Míster Skinnylegs', en anglès), criticat per alguns pares per afirmar que les aranyes petites no fan mal. El públic australià qualifica d'inapropiat el consell del programa, produït al Regne Unit.

En aquest capítol, Peppa i la seva família intenten demostrar als nens que les aranyes són "molt petites i no poden fer mal". La protagonista es posa a jugar amb una aranya i la posa al seu llit. No obstant, aquest consell no ha sigut del tot encertat, segons les crítiques que ha rebut.

La cadena ABC va vetar el mateix capítol l'any passat. L'episodi no es va arribar a veure a la televisió, encara que el va deixar penjat a la seva web. Davant aquest error, la televisió australiana es va veure obligada a demanar disculpes i a anunciar la retirada de la seva pàgina web.

Ara, el canal infantil Nick Jr, de la companyia Foxtel, ha tornat a emetre de forma "accidental" el polèmic capítol. La seva reemissió ha tornat a suscitar enceses crítiques. "Encara que l'episodi compleix amb els nostres criteris, després d'una minuciosa consideració hem decidit eliminar-lo de Nick Jr", ha assegurat el canal infantil mitjançant un comunicat.

Xoc anterior

L'afecte a les aranyes no és l'única polèmica que hi ha hagut al voltant d'aquesta sèrie a Austràlia. Els líders musulmans australians van reclamar el desembre de l'any passat una "alternativa" a 'Peppa Pig' que servís per fomentar els valors de la comunitat islàmica.

Notícies relacionades

Austràlia és un país amb gran varietat d'aràcnids, entre els quals hi ha espècies mortals. És per això que, a diferència del que assegura Peppa Pig, les autoritats recomanen als nens australians allunyar-se ràpidament sempre que vegin una aranya.

El capítol censurat s'ha emès a Espanya pel canal Clan de TVE i la cadena de pagament Disney Junior.