Escassetat solidària

Un supermercat d'Alemanya buida les prestatgeries per combatre la xenofòbia i el racisme

L'hipermercat d'un barri d'Hamburg retira per un dia tots els productes estrangers i deixa el local pràcticament desproveït per conscienciar sobre què suposaria ser un país aïllat

super

super

1
Es llegeix en minuts

Els veïns de Hafencity, un barri de la ciutat alemanya d'Hamburg, es van trobar dissabte les prestatgeries del supermercat Edeka mig buides. L'estampa és pròpia de la pitjor de les crisis de desproveïment, però, més enllà de les aparences, s'ha fet per una bona causa. Aquest local de la cadena alemanya ha retirat de tots els prestatges els productes de fabricació estrangera. ¿El motiu? Denunciar que pobres que serien els alemanys en un súper xenòfob que només vengués productes alemanys.

"Aquest prestatge és bastant avorrit sense varietat", diu el cartell de la imatge. La secció de verdures pràcticament arrasada, la meitat dels sucs de fruites no estan disponibles i el que vulgui comprar formatge per als entrepans o plats cuinats haurà d'anar a un altre supermercat. Les fotos de la simbòlica acció no han trigat a difondre's per les xarxes, sobretot a través de l'organització antifeixista i antiracista Weiße Rose o 'Rosa Blanca'.

Notícies relacionades

"Vam ser pobres sense varietat" (traducció del cartell de la foto de dalt), denuncien els treballadors, com a avís davant les actituds xenòfobes que estan ressorgint per tot Europa. Una austeritat que s'acosta a la misèria i que fa que s'alabi la riquesa que aporta la diversitat, per conscienciar els alemanys que aposten per la xenofòbia i el racisme l'aïllacionisme que això comporta.

Encara falta veure l'abast d'aquesta iniciativa dels treballadors d'aquest supermercat del barri de Hafencity i si es copiarà en altres hipermercats alemanys.