L'hivern comença a IKEA

Les capes de 'Joc de trons' són alfombres d'Ikea afaitades

La dissenyadora del vestuari de la macroproducció revela el modest origen de les peces en una conferència

jon-snow

jon-snow

1
Es llegeix en minuts

"S'acosta l'hivern" o "Winter is coming" és el mantra repetit en pràcticament tots els episodis de la més que popular sèrie de televisió 'Joc de trons'. En la setena temporada, que cada setmana enganxa a la pantalla tota una horda de seguidors i els dona carnassa perquè parlin del tema fins al capítol següent, l'hivern ja ha arribat. El fred, sobretot al nord, és més gelat que l'acer d'un caminant blanc i les capes cobren un protagonisme a la pantalla més gran que en anteriors temporades. Tot i que, fins ara pocs podien esperar el modest origen d'aquestes peces del vestuari, en una superproducció en què cada capítol costa una mitjana de gairebé nou milions d'euros.

Notícies relacionades

La Guàrdia de la Nit, aquells homes responsables de protegir els Set Regnes dels horrors de més enllà del mur, en realitat porten com a capa una alfombra d'Ikea. Afaitada i amb reforços de cuir, però el que porta Jon Neu sobre les espatlles és una alfombra d'Ikea al cap i a la fi. La realitat pot no semblar tan èpica com els efectes especials que donen vida als dracs de Daenerys o tan costosa com les joies que llueix la reina Cersei. Així ho va desvelar fa més d'un any Michele Clapton, dissenyadora de vestuari de l'adaptació televisiva de les novel·les de George R. R. Martin, en una conferència al Getty Museum de Los Angeles (EUA). Però quest detall tan curiós va passar desapercebut fins que la revista 'Quarz' el va rescatar fa poc.

Després de la curiosa revelació, els fans s'han llançat a buscar el catàleg de l'empresa sueca amb més virulència que una horda dothraki i ja han començat les especulacions sobre quina mena d'alfombra fa servir l'equip de vestuari dirigit per Clapton. Alguns mitjans nord-americans s'han fet ressò de les conjectures i mentre que A. V. Club aposta per les alfombres Rens, UPROXX es decanta per les Koldby. 

Alfombra Rens (esquerra) i Koldby (dreta) / Ikea