Un grup antiimmigració confon seients d'un bus amb dones amb burca

Un col·lectiu racista i xenòfob de Noruega provoca un intens debat a les xarxes

autobus

autobus

1
Es llegeix en minuts

Un grup antiimmigació noruec ha convertit en viral una simple fotografia de sis seients buits d'un autobús. La imatge va acompanyada a Facebook del següent comentari: "Què en penseu d'això?"

Es va iniciar llavors un intens debat en contra dels immigrants perquè l'usuari que va publicar la foto, Johan Slattavik membre del grup "Fedrelandet viktigst" ("Pàtria primer"), va confondre els seients amb sis dones vestides amb burca.

Expulsar-los del país

Els comentaris del post de Facebook arriben a dir que "sembla molt aterridor, ha de ser prohibit. Mai podria saber qui és allà a sota, podria ser terrorista amb armes". Altres ho van descriure com "aterridor" i "tràgic" i alguns afirmen que "els hem d'expulsar del país".

El grup de Facebook compta amb 13.000 membres i es defineixen com a racistes i xenòfobs.

Notícies relacionades

La imatge s'ha viralitzat després que el publicista noruec Sindre Beyer hagi publicat el post del grup radical amb aquest comentari: "¿Què passa quan una foto d'alguns seients d'autobús buits es publica en un desagradable grup de Facebook i gairebé tothom pensa que veuen un munt de burques?". Comentari que va acompanyat amb un emoticona avergonyida.

La prohibició del burca a les escoles

El juny passat, Noruega es va convertir en el primer país nòrdic al presentar una proposta que vol prohibir l'ús del vel integral a les seves escoles i universitats. "La roba que cobreix la cara com el burca o el nicab no pertanyen a les escoles noruegues", va apuntar el ministre d'Immigració i Integració, Per Sandberg.