Kunkun Body per a 'smartphone'

Un 'gadget' per al mòbil t'avisa si fas mala olor

El dispositiu mesura l'olor corporal d'aixelles, peus, cap i zona anterior de les orelles

El Kunkun Body mesura l’olor corporal d’aixelles, peus, cap i zona anterior de les orelles. / KONICA MINOLTA / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Sumits en plena calor estiuenca, l'olor corporal és una de les conseqüències més desagradables d'aquesta estació. La companyia japonesa Konika Minolta ha posat a la venda Kunkun Body, un dispositiu que es connecta a l''smartphone' i que t'avisa si fas mala olor. El particular 'gadget', que ha sigut desenvolupat amb l'Institut Tecnològic d'Osaka (Japó), mesura l'olor corporal en quatre zones del cos: les aixelles, els peus, el cap i l'àrea de darrere de les orelles. A l'activar el Kunkun Body i acostar-lo a una d'aquestes zones, l'aparell envia al mòbil un senyal que es mostra en una barra en funció del nivell d'olor, com explica la companyia a la pàgina oficial del producte.

Notícies relacionades

El dispositiu detecta tres tipus diferents d'olor: de suor, greixosa i rància i de vell. Les dades recollides per l'aparell informen l'usuari sobre quina mena de pudor li causa més problemes, ja que cada una té una paraula específica en japonès. L'aparell es connecta a una aplicació gratuïta que s'instal·la a l''smartphone' de l'usuari i que és compatible amb dispositius tant amb sistema Android i com amb iOS. El Kunkun Body és portàtil, fa uns 11 centímetres de longitud, 2,3 de gruix i pesa uns 100 grams. El 'gadget' disposa d'una bateria d'ió de liti i d'un port mini USB amb què es pot connectar a altres dispositius i carregar-se. La connexió amb el mòbil es pot portar a terme amb Bluetooth 4.0.

El Kunkun Body ja es ven a Japó, on la mala olor corporal té un rebuig social especialment fort, a un preu d'uns 215 euros (30.000 iens). Gairebé un 70% de les persones es mostren preocupades per la seva pròpia olor, i l'olor corporal, amb un 60%, i l'halitosi, amb el 58%, són les circumstàncies que més rebuig generen als companys de l'entorn laboral, segons un estudi publicat per Konica Minolta a la seva web.

Temes:

Gadgets Mòbils