On Catalunya

DIVENDRES

El primer bany del Bongo

El gos de Tossa malalt d'artrosi reprèn la seva terèpia després de l'acord entre l'ajuntament i la família perquè pugui tornar a la platja

1
Es llegeix en minuts
IMMA MUÑOZ / BARCELONA

El divendres 30 de juny, tot just quan sortia al sol, el Bongo va córrer com feia temps que no feia. Era tan feliç que no "t'imagines com anava de de pressa", somriu Joan Capdevila, el seu 'germà'.

El Bongo corria cap al mar. Després de l'acord entre la família d'aquest labrador retriever, amb una mirada de bo que desarma, i l'Ajuntament de Tossa, l'animal va poder reprendre la seva teràpia, que necessita perquè va néixer amb greus problemes de salut. "Pateix una artritis autoinmune, que amb l'edat ha derivat en artrosis, que li afecta greument sis articulacions. A més, té una al·lèrgia atòpica que no respon als tractaments habituals. Els problemes van començar quan era un cadell, així que ara, que ja té 7 anys, la seva mobilitat se n'ha ressentit moltíssim i per desplaçar-se necista un carretó habilitat especialment per a ell", detalla Josep Badia, el seu veterinari. "L'aigua del mar li resulta molt beneficiosa tant per a la pell com per millorar la tonificació del seu sistema musculoesquelètic", conclou.

Notícies relacionades

De comú acord entre la família del Bongo i el consistori, el lloc on l'animal ha pogut reprendre la seva teràpia diària és gairebé un secret d'Estat per evitar "precedents". Però divendres, quan la Sara, el Joan i el Bongo s'hi dirigien es van trobar amb un veí que va saludar amb afecte el "famós Bongo" i els va felicitar per la victòria. "Al final, una cosa tan dolorosa ha acabat sent una experiència bonica: se m'acosta gent del poble amb qui mai havia parlat per mostrar-me el seu suport i felicitar-me pel final feliç. Encara que, en realitat, això no s'ha acabat: seguirem vigilants perquè l'ajuntament compleixi el compromís adquirit de trobar, entre mil metres de platja, un trosset per a tots. De la nostra lluita individual en sortirà una de col·lectiva. Creiem que serà molt positiu per al poble".

El verdader final feliç seria que el Bongo no es banyés sol.

Temes:

Gossos Platges