RACISME AL CANADÀ

"¿No hi ha cap metge blanc que pugui atendre el meu fill?"

Una dona s'enfronta al personal d'una clínica canadenca i la policia ha d'intervenir per calmar la situació

racismo

racismo

1
Es llegeix en minuts

"¿Puc veure un metge que sigui blanc i que no tingui les dents marrons?". Podria ser una frase de la pel·lícula francesa 'Bienvenue à Marly-Gomont' (2016), en la qual un metge congolès s'encarrega de la consulta d'un poblet del nord de França el 1975. Però en realitat, són les paraules d'una mare canadenca a la sala d'espera d'una clínica de MississaugaOntario. L'escena ha sigut gravada per un pacient, i l'han difós diversos mitjans de comunicació. A Mississauga, la localitat on van passar els fets, la meitat dels 700.000 residents són de minories ètniques.

Notícies relacionades

"¿M'esteu dient que no hi ha cap metge blanc en tot l'edifici?", va cridar la dona quan el personal de la clínica li va demanar que es calmés, després d'haver-li dit que no hi havia cap metge d'origen caucàsic disponible. Una altra de les persones de la sala d'espera va reprendre la dona: "El teu fill té clarament més problemes amb tu que amb la seva salut. Vostè és una maleducada i una racista". La protagonista de l'incident, lluny d'avergonyir-se, va respondre, irònica: "M'hauria d'engegar un tret per ser blanca en aquest país". La policia va acabar intervenint per demanar-li que es calmés, sense que la cosa passés a més, segons publica el diari 'The Washington Post'.

L'incident ha generat un rebuig unànime per part de les autoritats i les associacions de metges del Canadà. L'alcaldessa d'Ontario, Kathleen Wynne, ha declarat que episodis com aquest mostren "el llarg camí que falta per arribar a la verdadera igualtat racial".