A MADRID

El perillós joc de viatjar entre els vagons del metro deixa diversos morts i mutilats en 20 anys

Els joves justifiquen aquest greu comportament, que també es dona a Rodalies, per la sensació de risc i adrenalina

vagonesmetro

vagonesmetro

2
Es llegeix en minuts

El perillós joc juvenil de viatjar agafat a la zona d'acoblament entre vagons al metro de Madrid o de recórrer el trajecte saltant d'un comboi a un altre ha provocat més d'una vintena d'accidents amb diversos morts i ferits amb membres mutilats en les últimes dècades. 

L'últim sinistre va passar aquest diumenge cap a les vuit del vespre. Un adolescent de 13 anys va entrar amb presses a l'estació de Miguel Hernández, a la línia 1 del metro, direcció Valdecarros. Quan va arribar a l'andana direcció Villa de Vallecas el tren ja havia tancat les portes i arrencava.

En aquell moment, segons les imatges del Metro de Madrid, el noi va pujar al tren en marxa i es va col·locar a la zona de l'enganxall entre vagons, cosa que està terminantment prohibida. Per causes que ara s'investiguen, uns 25 o 30 metres després es va precipitar a les vies, bé perquè no s'havia subjectat amb força o perquè el tren va agafar un revolt i el jove es va desestabilitzar i va caure.

En aquell moment, va ser atropellat pel tren, que li va seccionar les dues cames. No obstant, el noi va aconseguir arribar a un conducte de ventilació per evitar tornar a ser atropellat per un altre tren. Allà va demanar ajuda i una dona va trucar als serveis d'emergències. Els sanitaris del Samur el van rescatar a l'estació següent, la de Miguel Hernández.

NOU CAS POC DESPRÉS

Com a conseqüència d'aquestes tasques de rescat, el servei de Metro va quedar interromput durant diversos minuts a la zona. Però poc després de restablir-se, al voltant de les 20.30 hores, dos xavals van ser vistos a l'estació de Portazgo (també a la línia 1) viatjant a la zona entre vagons, com es pot veure en unes imatges que van ser captades i penjades per un usuari de Twitter.

LES LÍNIES AMB TRENS MÉS ANTICS

Segons fonts policials, les línies més utilitzades per a aquestes pràctiques són la 1, la 2, la 3 i la 4, on circulen trens més antics que tenen portes que es poden obrir fàcilment. Els joves, la majoria adolescents, solen justificar-les per la sensació de risc i adrenalina que els provoquen.

Però aquest perillós joc o divertiment juvenil no és nou i també es dona als trens de RodaliesDes dels anys 90 s'han registrat nombrosos accidents provocats per aquestes pràctiques temeràries. Per exemple, el 1992 Miguel Antonio, un nen d'11 anys, es va saltar les classes de l'internat on estudiava per assajar aquest joc. Alguna cosa va sortir malament i va tenir un accident entre les estacions de Cuatro Caminos i Quevedo. Va perdre mitja cama i la melsa.

Notícies relacionades

Dos anys després Domingo, de 25 anys, va morir al ser aixafat per un tren quan saltava d'un compartiment a un altre a l'altura de l'estació d'Alvarado. El juliol del 1996 David, de 19 anys, també va caure a les vies mentre practicava aquest joc, i la màquina li va seccionar el peu i li va triturar la cama esquerra.

Ja en aquest segle, el desembre del 2001 un jove de 25 anys va perdre la cama dreta al ser atropellat a l'estació d'Iglesia per un vagó de metro, mentre saltava d'un compartiment a un altre amb uns amics. Altres accidents d'aquest tipus s'han anat produint posteriorment. El més greu va passar el juny del 2013, quan a la mateixa estació un jove va morir quan va caure a terra en les mateixes circumstàncies.