recepta fàcil

Com preparar unes rosquilles de pasta fullada

Aquestes rosquilles venen de gust a qualsevol hora del dia

rosquillas

rosquillas

1
Es llegeix en minuts
TONIO COCINA

Aquesta és una recepta fàcil per preparar unes rosquilles de pasta fullada bones, molt bones i que venen de gust en qualsevol moment.

INGREDIENTS

-2 làmines de pasta fullada de 250 g

-20 g d'aigua o mantega

-100 g de sucre per arrebossar-les

-1 tallapastes i 1 broquet fi

Per fer el xarop:

-70 g de sucre

-70 g d'aigua

-De 20 a 70 g de mel suau al gust

PREPARACIÓ

Comencem fonent la mantega. Amb la mantega enganxarem les planxes de pasta fullada, o a foc suau o al microones uns 30 segons a 700 w. Si les enganxem amb aigua ometem aquest pas.

A continuació estenem una làmina de pasta fullada i n'humitegem la superfície amb la mantega o amb aigua. Estenem l'altra làmina de pasta fullada a sobre, començant des d'una banda cap a l'altra. Traiem el paper que porta i el col·loquem a la plata on fornejarem. Al damunt hi posarem les rosquilles. Pressionem lleugerament una làmina contra l'altra per ajudar-les que s'enganxin bé. Posem a escalfar el forn a 210º.

Mentrestant tallem la pasta fullada amb un tallapastes circular i un altre de més petit per al forat del mig. A mesura que anem tallant les rosquilles, les anirem col·locant a la plata de fornejar. Una cop tallades les courem al forn a 210º durant uns 8-10 minuts, amb escalfor a dalt i a baix fins que quedin lleugerament daurades.

Mentre es couen, fem un xarop escalfant a foc mitjà l'aigua, el sucre i la mel. La quantitat de mel dependrà́ del que vulguem que es noti el seu gust. Courem el xarop durant uns 5 minuts, fins que el sucre quedi fos.

El retirem i el reservem fins que estiguin fetes les rosquilles. Un cop cuites les rosquilles, les deixem temperar un parell de minuts. Les banyem en l'almívar, les escorrem bé i les passem al recipient del sucre, on les arrebossem. Les sacsegem i les col·loquem a la plata de servir. Estan bones, boníssimes.

Notícies relacionades

EL PERIÓDICO t'ofereix les millors receptes, des de l'alta cuina de Carme Ruscalleda als secrets dels nous cuiners o les mil i una maneres en què es poden preparar els canelons.

Més receptes a www.cocinaenvideo.com