A LA CIMERA DE L'OTAN

El marit del primer ministre de Luxemburg posa com a 'primer cavaller' entre dames

ialvarez38608399 front row ltor  first lady of france brigitte macron  first 170526162201

ialvarez38608399 front row ltor first lady of france brigitte macron first 170526162201 / AURORE BELOT

1
Es llegeix en minuts

Des del moment que Gauthier Destenay va decidir casar-se el 2015 amb Xavier Bettel, primer ministre de Luxemburg, sabia que assumia les tasques que li correspondrien com a parella d'un mandatari, i una de les tasques és acompanyar el seu marit a actes internacionals, com acostumen a fer les primeres dames, i això és el que ha fet a la cimera de l'OTAN que se celebra aquests dies a Brussel·les.

Notícies relacionades

I encara que l'arquitecte belga ho viu amb absoluta normalitat, sense importar-li que Bettel s'hagi convertit en el primer mandatari de la UE amb una parella del mateix sexe, no ha pogut evitar compondre una imatge divertida al posar al castell reial de Laeken amb les dones dels altres mandataris que els han acompanyat en aquesta cita com Melania Trump, la dona del president dels EUA, i Emine Erdogan, cònjuge del governant de Turquia.

Així mateix, mentre que les dones competien en aquest acte amb els seus vestits, força colorits i variats, el 'primer cavaller' de Luxemburg lluïa un sobri conjunt d'americana i pantalons negre i corbata gris clar, el mateix que havia portat unes hores abans en la seva vista al Museu Magritte de la capital belga. A més d'un ampli somriure a la cara. Perquè, en el fons, Destenay sabia que estava fent història.