PESA 26 QUILOS

Tailàndia posa a dieta el macaco 'Oncle gras'

A partir d'ara només prendrà vegetals i fruita, en lloc del menjar porqueria que li llançaven els turistes

 

  / SAKCHAI LALIT / AP (AP)

1
Es llegeix en minuts

Un macaco que s'atipava del menjar porqueria i els refrescos que li tiraven els turistes a Tailàndia ha sigut rescatat per les autoritats, que li han imposat una estricta dieta de fruites i verdures. Els exemplars d'aquesta espècie solen tenir un pes mitjà d'uns 7,7 quilos, mentre que l''Oncle gras', com l'havien anomenat, havia superat els 26 quilos.

Fa un mes es van començar a publicar fotos del mico obès a les xarxes socials, i ara les autoritats l'han rescatat.

"No ha sigut fàcil atrapar-lo", ha explicat Kacha Phukem, un dels funcionaris que ha participat en la seva captura (el 27 d'abril). "Era el líder de la manada i quan vaig mirar d'acostar-m'hi em vaig haver d'obrir pas a cops de bastó", ha relatat.

Els micos del grup de l''Oncle gras' també havien copiat els seus mals hàbits d'alimentació.

EL CAP DEL GRUP

"Tenia subordinats altres micos que li portaven menjar, però que també en repartien entre altres simis més joves", ha dit Supakarn Kaewchot, que s'ocupa ara de la nova dieta de l'animal.

"Després d'un temps ingerint el menjar dels humans, va desenvolupar un massa similar a un tumor. El seu estat és crític, amb un alt risc de malaltia cardíaca", lamenta Supakarn.

Els veterinaris calculen que l''Oncle gras' deu tenir entre 10 i 15 anys.

Ara, la seva nova dieta consisteix en 400 grams de proteïna magra, fruites i verdures, dues vegades al dia. S'espera que d'aquí uns mesos recuperi el seu pes anterior i pugui ser posat en llibertat.

LA SEVA VIDA PERILLAVA

Notícies relacionades

El cas de l''Oncle gras' és un clar exemple de per què la gent no ha de tirar menjar als animals salvatges. Aquest macaco s'ha tornat obès, i això posa en perill la seva vida, però fa uns dies un lleó marí, al Canadà, va agafar una nena i la va fer caure a l'aigua quan els turistes van deixar de tirar-li menjar. Recentment, a més, un gall fer mascle en zel va morir a Benasc per culpa de l'estrès que li van provocar els turistes amb les seves càmeres.

"Entenc que la gent senti llàstima pels micos i els vulguin donar menjar quan els veuen", ha dit Supakarn. "Però, per favor, no se'ls ha de donar entrepans ni refrescos. Són molt dolents per a la salut dels animals".