EQUIVOCACIÓ REPETIDA

Google Maps envia centenars de turistes d'un fiord noruec a un poble solitari

Els viatgers extraviats apareixen a 30 quilòmetres del seu destí quan volen anar a la Roca del Púlpit, una de les principals atraccions de Noruega

roca pulpito

roca pulpito

1
Es llegeix en minuts

Google Maps és en l'actualitat una eina indispensable per als viatges que soluciona molts problemes als seus usuaris, però de vegades l'efecte pot ser el contrari. Fossmork, un petit poble noruec, ha rebut una onada de turistes extraviats degut a un error en l'aplicació cartogràfica que els enviava a 30 quilòmetres del seu destí.

L'error, segons ha informat el mitjà local 'Stavanger Aftenblad'Stavanger Aftenblad, ha afectat alguns dels turistes que es dirigien a la Roca del Púlpit, una de les principals atraccions turístiques de Noruega. Es tracta d'una imponent formació rocosa situada en un fiord pròxim a la ciutat costanera de Stavanger.

A causa d'un error en l'aplicació, els viatgers rebien indicacions errònies que els feia acabar a 30 quilòmetres del lloc, al petit i aïllat poble de Fossmork, situat a l'altre costat del fiord. L'arribada dels inesperats visitants va sorprendre els escassos habitants del poble, que rebien entre 10 i 15 vehicles al dia, segons els mitjans locals.

"CARRETERA ESTRETA"

Notícies relacionades

Davant aquesta curiosa situació, els turistes s'enfadaven quan els veïns els explicaven el seu error. "La carretera fins a Fossmork és bastant estreta i a vegades els turistes arribaven a enfadar-se quan els indicàvem que fessin mitja volta", segons declara Gunnar Boe al diari 'Stavanger'.

L'alta quantitat de visitants ha donat fins i tot lloc a situacions bastant peculiars per als habitants del tranquil poble. "Hem pogut parlar amb turistes xinesos i japonesos, i un americà fins i tot volia comprar una cabanya. El lloc li semblava fantàstic", explica Boe.