TENDÈNCIES DEMOGRÀFIQUES

Aquestes són les ciutats preferides pels mil·lennistes

Barcelona, en el 'top 10' cosmopolita més 'cool' per a la generació de joves estudiants i professionals

millennials

millennials

1
Es llegeix en minuts

Idealistes, impacients, ben preparats acadèmicament, ultratecnològics, incapaços de suportar una feina poc interessat o rutinària... i molt i molt viatgers. Així són els mil·lennistes, la generació dels que van néixer entre el 1982 i el 1996, objecte d'estudi de sociòlegs i economistes. L'últim estudi sobre la Generació I -del mil·lenni o mil·lennista-, la que segueix la Generació X, informa clarament de les noves tendències demogràfiques, cosmopolites i viatgeres de joves estudiants i professionals a un pas de moure el món. Nestpick, plataforma de lloguer de vivendes enfocada sobretot a aquesta franja d'edat, ha elaborat el 'Millennial City Ranking' amb les 100 ciutats preferides pels natius digitals.

"Els mil·lennistes viatgen de joves més que cap generació abans d'ells; això els permet trobar la ciutat perfecta per a les seves necessitats personals i individuals", assegura Ömer Kücükdere, directiu del portal immobiliari amb seu alemanya, que reforça la idea que "s'ha d'atendre la generació del mil·lenni per sostenir una economia pròspera". "Es tracta d'una generació mòbil, disposada a traslladar-se a qualsevol ciutat que ofereixi el que ella desitjageneració mòbil".

¿QUÈ BUSCA AQUESTA GENERACIÓ?

¿I què volen aquests joves? Ambient aventurer, emocions, una estructura econòmica pròspera, accés a elements essencials que la gent jove necessita per viure, esperit obert, tolerant, un ventall de possibilitats per desconnectar-se i relaxar-se... ¿Què més? Oportunitats laborals, vida nocturna, una bona xarxa de 'start-ups', festivals, tolerància, bon sistema sanitari, atractiu turístic, bona cobertura mòbil i velocitat d'internet, que simpatitzi amb els drets LGBT... Els mil·lennistes, a més, tenen en compte altres factors, per exemple, l'accés als anticonceptius, el preu de la vivenda o el d'una gerra de cervesa.

BARCELONA, AL CAPDAVANT

Prenent com a base tots aquests punts, l'enquesta ha elaborat un rànquing de 100 ciutats, en què Barcelona apareix al lloc número 6, i és l'única ciutat espanyola que apareix al 'top ten'. Entre les 10 primeres, i per ordre, hi ha Amsterdam, Berlín, Munic, Lisboa, Anvers (Bèlgica), Barcelona, Lió, Colònia, París i Vancouver.

Notícies relacionades

A més de la capital catalana, també hi ha entre les 100 millors ciutats mil·lennistes per viure quatre ciutats espanyoles: València (lloc 13), Madrid (28), Sevilla (48) i Granada (49).

Sorprenen les posicions d'altres ciutats importants, que en aquesta enquesta queden relegades a posicions baixes. Aquest és el cas de Londres (16), Brussel·les (39), Los Angeles (60), Nova York (64) o Milan (75).