EXPANSIÓ DEL VÍDEO 'WHEELS'

Un commovedor anunci es torna a viralitzar un any després

Uns nens canadencs juguen a bàsquet en cadira de rodes en una campanya per promoure valors com l'esportivitat i el companyerisme

lpedragosa38107948 gente  canadian tire  wheels   60170419204703

lpedragosa38107948 gente canadian tire wheels 60170419204703

1
Es llegeix en minuts

Amb tan sols 60 segons d'anunci l'empresa canadenca Canadian Tire Corporation va aconseguir emocionar el món. La companyia, dedicada a la venda d'una àmplia gamma de productes motoritzats, esportius, d'oci i per a la llar, va encarregar a la agència de publicitat Cleansheet Communications la producció del vídeo, protagonitzat per un grup de nens que juguen a bàsquet en un veïnat.

La intenció era situar el Canadà al podi de països ètics, destacant-ne els valors de companyerisme i inclusió social en l'esport, uns mesos abans de les Olimpíades de Rio de Janeiro de l'any passat.

UN JOC PER A TOTS

L'anunci arrenca amb un llançament a cistella fallit que fa un dels nois del grup. La pilota se'ls escapa uns metres més enllà de la pista improvisada de bàsquet, entre murs de cases i portes de garatges, fins a quedar frenada davant de la casa d'un nen que va en cadira de rodes. El noi que s'acosta a buscar la pilota i el nen minusvàlid intercanvien un "hola" i un somriure.

Més tard, el nen discapacitat es troba una pilota de bàsquet al porxo de casa i decideix tornar-los-la als nois que hi jugaven. A l'arribar a l'espai on hi ha els altres nens, el jove de la cadira veu com els veïns han posat rodes ('wheels', en anglès, que és el nom de l'anunci) a tricicles, caixes o altres objectes, per jugar com si també anessin en cadires de rodes.

Notícies relacionades

L'anunci acaba amb un emotiu missatge: "Quan brota el millor de nosaltres, la nostra nació es torna més gran". Frase amb què l'empresa Canadian Tire, en cooperació amb la plataforma "We all play for Canada", vol transmetre la unió dels canadencs per un projecte social comú.

La campanya publicitària ja té més de 44 milions de reproduccions a Facebook i prop de 145.000 a Youtube.