PARÒDIA

¿Què passaria si tots els crims fossin tractats com assalts sexuals?

En l'escena creada per la humorista britànica Tracey Ullman, un home de negocis agredit ha de demostrar que no va provocar l'agressor

escena-sketch

escena-sketch

1
Es llegeix en minuts

Les víctimes d'assalts sexuals, la gran majoria dones, han de suportar massa sovint preguntes absurdes i clarament masclistes. "¿Quina roba portava el dia de l'agressió?". "¿Havia begut?". "¿Segur que no el va provocar en algun moment de la nit?". Són només algunes de les preguntes més habituals a què ha de respondre una dona agredida sexualment.

Notícies relacionades

Recentment, la jutge Lindsay Kushner va advertir a les dones que si beuen massa s'exposen a ser un objectiu dels violadors. Amb aquesta polèmica afirmació al cap, la humorista Tracey Ullman va aprofitar el seu espai a la cadena BBC One per fer un esquetx satíric en què un home de negocis explica a la inspectora de policia –que interpreta la mateixa Ullman– que ha sigut objecte d'un atracament a punta de navalla. 

En aquesta escena, Ullman recrea què passaria si la víctima del crim fos un home i els especialistes que l'interroguen fossin dones: “Portaves això quan va passar”, li pregunta la inspectora, en referència a la seva americana. “Tens una aparença provocadorament saludable… L'estaves convidant, ¿oi?”, afegeix davant la incredulitat de la víctima, a qui també pregunta si ha begut. “Si has pres una copa de més –continua implacable la policia– li podies donar senyals confusos (a l'agressor)”.