DEBAT A LA XARXA

La pizza amb espaguetis fins, l'últim novetat a Nova Zelanda

El primer ministre del país oceànic revoluciona els seus seguidors de Facebook amb una fotografia de la seva última creació culinària

spaghetti-pizza

spaghetti-pizza

1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides
Luis Benavides

Periodista

ver +

Amb el menjar no s'hi juga, diuen. Però últimament diversos polítics s'han entestat a saltar a la fama a costa d'un plat tan popular com la pizza. N'és l'últim exemple el primer ministre de Nova Zelanda, Bill English, que aquesta setmana va compartir en el seu perfil de Facebook una foto d'una pizza amb espaguetis fins.

Aquesta publicació, acompanyada de tres fotos, acumula cinc dies després 10.000 reaccions i 540 comparticions, i pujant. Entre els comentaris, alguns de molt seriosos, consternats per la que consideren una abominació, una provocació en tota regla. “Ho sento, Bill, però una persona que posa espaguetis a la pizza no pot portar el meu país. No comptis amb el meu vot en les pròximes eleccions”, escrivia un dels seus seguidors en la xarxa social, Aly Refaat. “El Govern italià hauria de demanar-te explicacions per això. Sembla un clar insult a la cultura italiana”, afegia un altre usuari de Facebook, Antonio Silvestri.

El primer ministre English, casat i pare de sis fills, acompanyava la foto amb un innocent: “El sopar de l'última nit. Dona-li un ‘like’ si t'agraden els espaguetis fins a la pizza”.

EL 'PINYAGATE'

Uns mesos abans, el president d'Islàndia, Guðni Th. Jóhannesson,  també es va ficar en un jardí. El motiu: carregar contra la pizza amb pinya. Tot va començar de manera casual, totalment espontània, durant la clàssica (i habitualment avorrida) ronda de preguntes posterior a una conferència. Jóhannesson estava en una escola d'Akureyri, al nord-oest del país, i li van preguntar sobre les seves aficions, gustos… I va deixar anar una pregunta que va córrer com la pólvora a les xarxes socials: Il·legalitzar la pizza amb pinya, ¿sí o no?

Notícies relacionades

Davant el rebombori suscitat per la seva animadversió a la pizza amb trossos de pinya, el mateix president d'Islàndia va haver de puntualitzar en el seu compte de Twitter que no té “el poder per crear lleis que prohibeixin a les persones posar pinya al menjar”. “Per a la pizza, recomano el marisc”, afegia.

La resposta de l'inventor de la pizza hawaiana, caracteritzada per ingredients com la pizza i el pernil, no es va fer esperar. Des del Canadà li contestava Sam Panopoulos, dient que quan ell inventava la pizza amb pinya, "[Jóhannesson] ni tan sols havia nascut. És de fa molt".