LLARS INTEL·LIGENTS

Un endoll de 35 euros per estalviar en la factura de la llum

Una aplicació gratuïta al mòbil permet connectar o desconnectar qualsevol electrodomèstic des de qualsevol lloc

L’endoll de TP-link, que permet controlar els llums des de casa. / YOUTUBE / TP-LINK

1
Es llegeix en minuts

Cada vegada són més els 'gadgets' o aparells per facilitar-nos la vida i fer que les vivendes siguin cada cop més intel·ligents. Les bombetes amb connexió wifi o els testos que t'avisen quan les plantes necessiten aigua o llum cada vegada són més comuns a les llars i, a la vegada, més assequibles.

Ara, la proposta és l'endoll que es controla des del telèfon mòbil, mitjançant l''app' Kasa, disponible en Android i iOS, i que costa menys de 35 euros a AmazonAmazon. L'endoll permet fer les llars una mica més domòtiques, fet que suposa al seu torn un estalvi a la factura de la llum.

INTERCONNECTAT I MANEJABLE

A través de l'aplicació gratuïta al telèfon i amb un sistema fàcil de connectar i manejar, permet controlar des de qualsevol lloc els endolls de la casa, com si la llar estigués completament robotitzada. Així, és possible posar una rentadora des de la feina o encendre i apagar els llums per despistar els lladres, simulant que s'és a casa.

A més, és possible controlar els aparells que estan en 'stand-by' o mode repòs. El frigorífic ha de funcionar les 24 hores del dia, però hi ha electrodomèstics que apaguem i que segueixen consumint una (mínima) energia, com el televisor, per exemple.

L'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia (IDAE)Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia estima que el 10,7% de tot el consum energètic dels electrodomèstics correspon a l''stand-by'.

Notícies relacionades

I els dispositius tecnològics no només utilitzen el mode en espera per encendre's més ràpid, sinó que estan connectats permanentment a internet. La llista dels dispositius que més consumeixen en repòs l'encapçalen les consoles, però les segueixen de prop els televisors, l'aire condicionat, els ordinadors... Per no parlar dels escalfadors elèctrics d'aigua o les calderes.

Gràcies a aquest endoll 'intel·ligent', aquests aparells es poden desconnectar quan no siguin necessaris i endollar-se una estona abans de fer-los servir, quan sigui necessari.