google li dedica un 'doodle'

Fazlur Rahman Khan, el pare dels gratacels moderns

L'enginyer, mort el 1982, va ser pioner en noves tècniques de construcció i va dissenyar la torre Sears de Chicago

arq

arq

1
Es llegeix en minuts

Fazlur Rahman Khan (3 abril de 1929 – 27 març de 1982) va ser un enginyer d'estructures nascut a Dacca (Bangla Desh) que va deixar un gran llegat en el món de l'arquitectura i la construcció. És considerat el "pare dels dissenys tubulars" als gratacels moderns, que segueixen sent fonamentals en la construcció d'aquesta mena d'edificis. Aquest dilluns, amb motiu del que hauria sigut el seu 88 aniversari (va morir als 52 anys), Google li ha dedicat un 'doodle'.

Notícies relacionades

Nascut a l'l'Índia britànica, que es va convertir en el Pakistan Oriental el 1947 i després en Bangla Desh (1971), se'n va anar a estudiar un postgrau als Estats Units. Els anys 60, un augment en la demanda de l'espai per a residències i oficines va crear el repte de fer més alts els edificis, però no era possible portar-ho a terme amb el disseny i els mètodes de construcció tradicionals. 

Així doncs, va ser pioner en el disseny dels gratacels moderns, cosa que li va fer guanyar diversos premis d'arquitectura. El 1971 va dissenyar el que llavors era l'edifici més alt del món, la torre Sears (ara torre Willis) a Chicago (EUA). Fazlur Rahman Khan creia que la seva feina tenia un impacte positiu i va animar altres enginyers a no perdre de vista l'objectiu de la seva professió. "El tècnic no s'ha de perdre en la seva pròpia tecnologia. Ha de ser capaç d'apreciar la vida, i la vida és art, drama, música i, sobretot i més important, la gent ", va reflexionar.