EL NOBEL TRENCA DOS ANYS DE SILENCI

Bob Dylan confessa la seva admiració per Amy Winehouse

El cantautor nord-americà concedeix una entrevista la vigília del llançament de 'Triplicate'

2
Es llegeix en minuts

Bob Dylan ha trencat el seu silenci per a més d'explicar el valor del seu nou treball discogràfic, mostrar la seva admiració per la desapareguda Amy Winehouse. "Ella va ser l'última artista realment individualista", declara com un vers l'actual nobel de Literatura.

Dylan es confessa seguidor de la cantant britànica de soul. També explica anècdotes sobre una festa compartida fa molt de temps amb Bruce Springsteen i Frank Sinatra, i sobre una sessió de gravació prevista entre George Harrison, Elvis i ell que finalment no va arribar a passar.

‘Triplicate’, el seu disc imminent, serveix d'excusa a l'artista tan poc donat a parlar amb els mitjans. Entrevistat per Bill Flanagan, aquesta ha sigut la primera de llarga extensió que dona des de fa una mica més de dos anys.

El músic publicarà el 31 de març "Triplicate", un àlbum triple de versions de cançons clàssiques de la tradició musical nord-americana.

TRES DISCOS DE COP

Després de 'Shadows in the Night' (2015) i 'Fallen Angels' (2016), dos àlbums dedicats a reimaginar emblemàtiques composicions que al seu dia va interpretar Frank Sinatra, Dylan continuarà excavant en el cançoner nord-americà amb 'Triplicate', que estarà compost per tres discos temàtics ('Til The Sun Goes Down', 'Devil Dolls' i 'Comin Home Late") amb deu cançons cadascun.

"És millor que es publiquin tots alhora perquè temàticament estan interconnectats: un és la seqüela de l'altre i cadascun resol l'anterior", afirma Dylan. "Triplicate" inclourà versions de temes com 'Stormy Weather', 'September of My Years', 'As Time Goes By' o 'How Deep is the Ocean'.

Sobre el fet puguin pensar els seus seguidors dels seus últims treballs, Dylan considera que aquests temes es van fer per a les persones "del carrer". "Aquestes cançons són algunes de les més colpidores que s'han gravat mai i vaig voler fer-los justícia".

A més, subratlla la importància del rock, una música "esquelètica" que va arribar de la "foscor" i que va caure com "una bomba atòmica".

"El rhythm and blues, el country, el bluegrass i el gòspel estaven sempre allà, però estaven dividits: era genial, però no era perillós. El rock and roll era una arma perillosa i cromada, i va explotar a la velocitat de la llum".

ORFE SENSE COHEN I ALI

Notícies relacionades

Leonard Cohen o Muhammad Ali, que van emprendre el vol 2016, els recorda com autèntics "germans". "Vivíem al mateix carrer i tots van deixar espais buits on solien estar". Orfe sense ells.

¿Quina és la música recent que li ha agradat? L'últim disc d'Amy Winehouse i treballs d'Iggy Pop, Imelda May, The Stereophonics, Willie Nelson i Norah Jones, entre altres.