SISTEMA 'wedge dowel'

Ikea jubila la clau Allen

La companyia sueca anuncia un nou mètode per encaixar sense cargols les peces dels seus mobles

wedge-dowel-ikea today

wedge-dowel-ikea today

1
Es llegeix en minuts

Muntar un moble d'Ikea deixarà de ser un suplici. Almenys això espera la multinacional sueca, que ha anunciat la desaparició de la seva imprescindible i icònica clau Allen. Els soferts compradors dels mobles deixaran de perdre els estreps i hores i hores d'intents de muntatge entre els diferents tipus i mides de cargols, fixacions, peces, frontisses… almenys en teoria.

La dictadura de la clau Allen arriba a la seva fi gràcies a un nou mètode d'Ikea per muntar les peces de fusta, el sistema anomenat 'wedge dowel', que, a més, permetrà reduir en un 80% el temps de muntatge, segons la companyia. Els acabats de les noves peces dels mobles seran dentats, similars als cargols, que encaixaran entre ells només amb un lleuger cop per unir les peces. La manera de confirmar que la peça estarà ben col·locada al seu lloc serà quan se senti un clic. Amb el 'wedge dowel' no hauria de faltar ni sobrar ni un sol cargol ni fixació.

Notícies relacionades

“Reemplaçarà moltes de les fixacions i eines que s'inclouen actualment en els productes Ikea”, informava la companyia el 2015 en un vídeo en què mostrava el nou sistema de fixació en una taula de la sèrie Lisabo: “Per muntar-la, introdueixes les potes, les bloqueges al tauler, ¡i ja està!”. “Una cosa tan petita com un tac ha transformat l'enfocament que donem als mobles i la forma en què es munten”, comentava l'enginyera de la companyia Anna Karin Sjögren en les mateixes imatges.

El sistema 'wedge dowel' es va posar en funcionament el 2014 en les sèries Regissör Stockholm i a partir d'ara es generalitzarà en les peces que ho permetin, encara que de moment només serà possible en les de fusta.

Temes:

Ikea Empreses