HOMENATGE DE GOOGLE A UNA ESPÈCIE EN PERILL D'EXTINCIÓ

¿Vols conèixer els dragons de Komodo? Un 'doodle' t'ho explica

Un vídeo animat del logotip més tunejat d'internet convida a respondre preguntes d'un test sobre el llangardaix més gran del planeta

12685560 59

12685560 59

1
Es llegeix en minuts

Els dragons de Komodo són els nous protagonistes del 'doodle' de GoogleEls dragons de Komodo'doodle' de Google, que en la seva última animació convida a respondre preguntes mitjançant un breu test per esbrinar què sabem dels llangardaixos més grans del planeta, una espècie en perill d'extinció. El qüestionari, a qual es pot respondre verdader o fals, indaga i dona informació sobre el dragó de Komodo, originari d'Indonèsia i que pot fer uns tres metres de longitud i pesar uns 70 quilos. 

Molts dels exemplars viuen al Parc Nacional de Komodo, declarat patrimoni de la humanitat de la Unesco el 1991 i va ser fundat precisament amb l'objectiu de protegir el dragó de Komodo ('Varanus komodoensis'). El 2011, el lloc va ser declarat com una de les set meravelles naturals del món, on també es vetlla per la flora i la fauna de la regió.

Notícies relacionades

Els dragons de Komodo són animals que mengen molt, fins al punt d'ingerir més del 50% del seu propi pes en una sola menjada. També posseeixen un bon sentit de l'olfacte, ja que poden detectar aliment fins a 10 quilòmetres de distància. S'han donat casos en què han mossegat a humans. 

Al zoo de Barcelona hi viuen alguns exemplars que han criat