Els símptomes del 'Text Neck'

El mòbil pot quintuplicar el pes del cap

Una mala postura al manipular l''smartphone' pot causar subluxacions, hèrnies discals i artrosi prematura

cervicales-centro-de-ciruga-y-rehabilitacin-de-la-columna-vertebral-de-nueva-york-

cervicales-centro-de-ciruga-y-rehabilitacin-de-la-columna-vertebral-de-nueva-york-

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'addicció al mòbil provoca problemes de tipus psicològic, relacionats amb la dependència a l'aparell, però també perjudicis i danys físics. En aquest últim grup es troben els símptomes del conegut en anglès com a ‘Text Neck’ (coll text), derivats de la mala postura que s'adopta de manera instintiva per escriure amb l'‘smartphone’.

El Centre de Cirurgia i Rehabilitació de la Columna Vertebral de Nova York ha estudiat la postura incorrecta adoptada per la majoria dels usuaris i ha conclòs que el cap humà pesa més de 5,5 quilos de mitjana si mantenim una posició dreta o vertical. A mesura que el coll es doblega cap endavant, el pes sobre les cervicals es pot multiplicar per cinc.

Notícies relacionades

Aquesta mala posició –n'hi ha que flexionen el coll fins a 60 graus, que suposa un pes de 27 quilos– pot causar problemes més importants com subluxacionshèrnies discals i artrosi prematura, tensió muscular a la nuca, esquena i espatlla o deformacions de columna, segons el centre mèdic novaiorquès, encapçalat pel doctor Kenneth Hansraj.

La solució ideal passa per procurar aixecar els braços per consultar i usar el mòbil, de manera que sempre estigui a l'altura del cap, però també existeixen en el mercat 'gadgets' com fundes amb mànec incorporat que faciliten adoptar una postura correcta.