divertida cadena d'errors

Una taverna francesa salta a la fama al rebre per error una estrella Michelin

El guardó era en realitat per a un restaurant amb un nom i adreça idèntics en dues ciutats diferents

fcasals37373661 le bouche a oreille  el bar que recibi  una estrella micheli170220192221

fcasals37373661 le bouche a oreille el bar que recibi una estrella micheli170220192221

1
Es llegeix en minuts

Les caramboles existeixen sense proposar-s'ho: la guia gastronòmica Michelin ha disparat les reserves en una petita taverna del centre de França al donar-li per error una de les anhelades estrelles, que anava adreçada a un restaurant amb el mateix nom i ubicat al mateix carrer, però d'una altra localitat.

Curiosa situació que, a més, es podria batejar amb el nom dels dos restaurants: Boca a Orella. Alguna cosa ha fallat en la transmissió del missatge. Es van conjugar les dades per construir una història digna dels tebeos.

El Bouche à Oreille, situat a la petita ciutat de Bourges, que es va endur la distinció fins que dimecres passat es va corregir l'error, és una cantina sense ambicions que atrau treballadors locals amb un menú diari de 12,5 euros.

DESBORDATS PER LA TRUCADES

Des que el 9 de febrer passat Michelin Michelinva treure l'edició 2017 a França, a aquella clientela hi va començar a sumar la dels sibarites atrets per la nova estrella.

"Vam començar a estar desbordats. Tinc nous clients que volen taules de tres, de quatre... i al mateix temps, tots els habituals. El problema és que no tinc una gran superfície i només quatre mans", va explicar al diari 'Le Parisien' la propietària, Verónique.

El restaurant que realment havia de figurar a la guia, el Bouche à Oreille de la ciutat de Boutervilliers --un establiment amb un menú degustació de 48 euros, estovalles dobles i decoració refinada--, va optar per prendre's l'error amb humor.

"És un petit contratemps sense perjudici i que ja ha sigut rectificat. ¡Res greu! Vaig trucar a l'encarregada de Bourges i vam riure", explica el xef Aymeric Dreux, a qui algun client li va arribar a preguntar si s'havien mudat, recull l'agència Efe.

La guia Michelin admet que es va tractar d'un error tècnic que només va afectar la informació publicada a internet, però no el volum en paper ni l'aplicació.

Notícies relacionades

"Vam demanar disculpes als dos establiments i vam sentir haver confós els nostres clients", va dir també a 'Le Parisien' la directora general dels mapes i guies de Michelin, Claire Dorland-Clauzel. 

Convindria recordar allò escrit per Pau Arenós en aquest diari: Michelin vota el que vol. I afegir-hi, fins i tot equivocant-se.