ESTRELLA INVESTIGADA

Harrison Ford, a punt de provocar un accident amb un avió de passatgers

L'actor es va equivocar de pista d'aterratge i la seva avioneta va sobrevolar perillosament un Boeing amb més de 100 persones a bord

La passió de Ford ja li ha costat tres accidents. Però aquesta vegada podria haver implicat un avió en què viatjaven 110 passatgers.  / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

L'Administració Federal d'Aviació (FAA) dels EUA investiga Harrison Ford per un "seriós incident" que va tenir lloc aquest dilluns a Califòrnia quan, suposadament, l'actor va fer aterrar la seva avioneta en una pista equivocada. I no només això, sinó que, en aquest intent d'aterratge, va passar per sobre d'un avió de passatgers i va estar a punt de provocar un accident.

Segons ha informat la cadena NBC, Ford havia de dirigir la seva avioneta Husky d'un motor a la pista d'aterratge 20-L de l'aeroport John Wayne del comtat d'Orange a Califòrnia. En comptes d'això, va intentar aterrar en una altra pista. Al fer-ho, es va acostar perillosament a un avió d'American Airlines amb 110 passatgers a bord que era en aquesta pista.

Segons la NBC, aquest incident li podria costar a l'actor, de 74 anys, quedar-se sense el seu permís per pilotar. La NBC assegura que a l'adonar-se del que passava, Ford va increpar la torre de control: "¿se suposa que aquest avió de passatgers havia d'estar sota meu?"

Notícies relacionades

Un portaveu de la FAA, Ian Gregor, ha confirmat l'incident a l'agència France Press encara que ha evitat identificar l'actor. Segons Gregor, els controladors aeris de l'aeroport John Wayne, a uns 70 quilòmetres de Los Angeles, "van autoritzar l'avioneta Husky aterrar" i així l'hi van comunicar al pilot. Però Ford "va aterrar sobre una pista paral·lela a la pista on havia d'aterrar, volant per sobre d'un Boeing 737 que entrava en pista per enlairar-se", ha explicat el portaveu de les autoritats d'aviació. El portaveu de l'actor ha declinat fer declaracions.

Ford, intèrpret del mític Han Solo de 'La Guerra de les Galàxies' o de l'aventurer 'Indiana Jones', és un apassionat de l'aviació. Una mostra d'això és, per exemple, una campanya per promocionar l'ús de l'aviació entre els joves. És habitual que es desplaci en la seva avioneta amb la qual, no obstant, ja ha protagonitzat algun accident. L'últim i més sonat va tenir lloc el març del 2015, quan va resultar ferit de gravetat quan l'avioneta que pilotava va fer un aterratge d'emergència als afores de Los Angeles.