UNA ORGANITZACIÓ ANIMALISTA VA DENUNCIAR EL CAS

El jove que es va menjar un peix viu a Facebook se salva de la presó

La broma sense gràcia li ha costat la casa i la feina a Daniel Challis i a la noia que va gravar l'estúpid repte

Tots dos van ser condemnats en una sentència anterior a una pena de presó de 18 setmanes

Gairebé va a la presó per penjar a Facebook el vídeo en què es menja un peix viu. / periodico

1
Es llegeix en minuts

La broma no va tenir cap gràcia i li ha costat la casa, la feina i, per poc, anar a la presó. Fa gairebé un any Daniel Challis (24) i la seva amiga Cheryl Stevens (27) van voler guanyar popularitat a Facebook acceptant l'estúpid repte viral de menjar-se un peix viu. Els joves van gravar el vídeo de l''empassa i nomina' o 'Neknominate' després de prendre's cinc pintes en un bar de Paignton, a DevonAnglaterra.

En menys de mig minut apareix Challis agafant per la cua el peix daurat o Goldfish comú i posant-se'l a la boca mentre se senten les rialles de la noia que registra la bajanada. Les imatges van ser denunciades per una associació animalista, RSPCA (Societat Real per a la Prevenció de la Crueltat contra els Animals), que es va encarregar de portar el cas als tribunals.

PENA DE PRESÓ

Els dos joves van ser acusats d'ocasionar patiment animal innecessari i una mort desagradable al peix, per la qual cosa demanaven per a ells 18 setmanes de presó.

"Va ser una estupidesa. No vaig pensar que menjar-me un peix podria causar-me tants problemes", ha explicat el jove. La seva companya va dir a la fiscalia que l'animal ja estava mort quan el seu amic se'l va cruspir. "El peix es movia perquè jo estava nerviós i bellugava la mà. Em vaig estremir perquè estava viscós i no era agradable", va afegir el noi en la seva defensa. 

El vídeo, del març, va ser esborrat de la xarxa social, però segueix penjat a la pàgina de Facebook de RSPCA i ja supera les 44.000 reproduccions.

UN INFERN

Notícies relacionades

Daniel Challis ha relatat als magistrats l'infern que està vivint per culpa de la broma: li escupen pel carrer, ha rebut amenaces de mort i, fins i tot, ha perdut la casa i la feina. El llogater de la casa de Challis, tement la seva entrada a la presó, no li ha renovat el lloguer.

Finalment, el jutge els ha imposat 200 hores de treball per a la comunitat i el pagament de 1.224,24 lliures per barba. A més, en cinc anys no podran tenir peixos.