RÈCORD ACONSEGUIT AQUEST DIJOUS

Aquest megamolí produeix en un dia l'energia que consumirà una casa en 20 anys

L'aerogenerador més gran del món, que està a Dinamarca, va produir 216.000 kWh per a ús comercial en 24 hores

El molí de vent més gran del món, que és a Dinamarca, genera en 24 hores l’energia que consumirà una casa en 20 anys. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Mentre Espanya posa el fre i retalla les energies renovablesenergies renovables, a Dinamarca tenen clar que són el futur. El 2015 va generar, a partir de la força del vent, més energia de la que el país va necessitar en tots aquests mesos. Ara, a més, ha aconseguit batre un nou rècord: el molí de vent més gran del món, ubicat davant la costa danesa d'Osterild, el prototip de 9 megawatts (MW) de l'empresa Vestas, va aconseguir generar 216.000 kWh per a ús comercial en 24 hores.

Això va passar l'1 de desembre. La xifra, que s'ha donat a conèixer aquest dijous, no s'havia registrat mai abans en una turbina eòlica marina. És l'energia que consumiria una casa ¡durant 20 anys! Més enllà del rècord, l'objectiu és aconseguir esprémer al màxim els kWh que aquest tipus de producció d'energia pot aportar a la vegada que s'estudia com escalar-lo per produir models més barats però igual d'efectius.

MASTODÒNTICA TURBINA

La turbina mastodòntica, de nom V164-8.0 MW, fa 220 metres d'altura i cada una de les seves pales, de 83,5 per 4,2 metres, pesen 35 tones, que escombren una extensió total de la mida de la circumferència de la nòria de Londres.

Notícies relacionades

La instal·lació del molí de vent més gran del món va ser tot un malson logístic, la primavera del 2014. Però ara es poden veure els seus descomunals resultats.

El vídeo de dalt mostra les increïbles xifres de l'aerogenerador danès.