SIS SETMANES MÉS D'HIVERN

La marmota Phil no ha sortit del cau, l'han tret

El poble de Punxsutawney ha muntat un gran espectacle arran de la tradició que va fer famosa la pel·lícula 'Atrapat en el temps'

 

  / ALAN FREED

1
Es llegeix en minuts
Sonia Gutiérrez
Sonia Gutiérrez

Periodista

ver +

La marmota Phil, que viu tranquil·la la resta de l'any, encara es deu preguntar per què milers de persones han muntat aquest dijous tot aquest embolic al seu voltant. L'han fet sortir del seu cau habitual, l'han tancat amb candau en una soca d'arbre amb unes portetes molt gracioses (el Gobbler's Knob) i quan ha convingut als organitzadors l'han tret i l'han mostrat a la multitud. Coses de ser l'estrella del Dia de la Marmota.

El poble de Punxsutawney, a Pennsilvània (EUA), ha sabut explotar molt bé el filó turístic de la tradició famosa per la pel·lícula 'Atrapat en el temps'. Fins i tot han retransmès l'esdeveniment en directe via 'streaming' per internet.

Segons la tradició, si la marmota Phil surt del seu cau el 2 de febrer i veu la seva ombra, l'hivern es prolongarà sis setmanes més. Això és just el que ha passat aquest any. Unes 20.000 persones s'han esperat fins a l'alba que Phil sortís del forat. I mentrestant, han celebrat un concert, amb la soca al mig de l'escenari.

EL MOMENT CLAU

Notícies relacionades

A les 7.10 hores en punt (les 13.10 hora peninsular espanyola), han entrat els membres de l'Inner Circle amb el vestit tradicional, els que cuiden Phil i interpreten el seu pronòstic. Un d'ells portava una càmera GoPro al seu barret de copa. El públic, entregat -alguns amb gorres amb forma de marmota- ha començat a cridar "¡Phil, Phil!". El moment clau ha arribat quan els cuidadors han obert el candau, han picat a la porta tres vegades amb un bastó i han tret el rosegador a les 7.19 hores (13.19 hores a Espanya) entre l'aclamació popular.

Col·locada sobre un tapet vermell, Phil ha vist la seva ombra. "Hi haurà sis setmanes més d'hivern", ha dit de manera solemne Jeff Lundy, un dels membres de l'Inner Circle. El públic ha rebut decebut el pronòstic: la primavera es farà esperar. Però la festa no s'acabarà a Punxsutawney, que havia organitzat actes per als turistes per a la resta del dia.

Temes:

Estats Units