RECOMANACIÓ POLÈMICA

Els ous de jade, un altre arriscat consell sexual de Gwyneth Paltrow

Els ginecòlegs adverteixen del perill d'infecció i de dany pelvià de fer servur el producte que ven el blog de l'actriu

wynethweb

wynethweb

1
Es llegeix en minuts

Els consells sexuals de Gwyneth Paltrow acostumen a fer parlar. I no precisament bé. Si abans els metges ja s'havien posat les mans al cap quan el blog d'estil de l'actriu, 'Goop', va recomanar introduir-se vapor a la vagina com una manera de netejar l'úter, en aquesta ocasió el que ha fet saltar l'alarma són els ous de jade que ha posat a la venda la mateixa web per 66 dòlars (uns 61 euros).

En un 'post' recent, el blog recomana a les dones introduir-se un ou de jade a la vagina per tenir millors orgasmes, més bon to muscular i equilibri hormonal, entre altres beneficis. La web publica una entrevista amb una defensora d'aquest producte, Shiva Rose, que explica que aquests ous eren un "secret guardat en la monarquia xinesa" en l'antiguitat, que el feien servir les reines i concubines per "estar en forma per als emperadors". "És una gran pedra per expulsar la negativitat", afegeix Rose.

Aquests suposats beneficis, però, han sigut rebatuts per ginecòlegs. "No hi ha estudis o proves que demostrin que els ous de jade ajudin en els orgasmes, en el to muscular vaginal o en l'equilibri hormonal", explica la doctora Leena Nathan a Fox News.

CONTRAINDICACIONS

Un dels motius de controvèrsia gira al voltant del temps que s'ha de fer servur, ja a la web de 'Goop', Rose aconsella portar-lo cada dia --a vegades fins i tot tota la nit-- per començar a notar una millora al cap d'un mes. En aquest punt, Nathan reconeix que, tot i haver-hi proves que demostren que fer exercicis de Kegel és bo perquè enforteix el sòl pelvià i un ou de jade provoca la mateixa contracció muscular que aquests exercicis, per a una dona "no és còmode ni aconsellable" fer aquest exercici constantment.

Notícies relacionades

"M'agradaria remarcar que els músculs del sòl pelvià no estan preparats per contraure's contínuament", remarca una altra doctora, Jen Gunter, en el seu blog. "Fer exercicis de Kegel de manera massa entusiasta o incorrecta són causa de dolor pelvià i dolor durant el sexe", recalca.

A més, recalca Gunter, al ser el jade un material porós, pot provocar infeccions a la vagina o fins i tot la síndrome del xoc tòxic si es porta durant molt de temps.