Beyoncé recolza la marxa anti-Trump

La cantant i altres 'celebritats' confirmen la seva assistència a la simbòlica desfilada a Washington

1
Es llegeix en minuts
LUIS BENAVIDES / BARCELONA

Més de 100.000 persones participaran en la ‘Women’s March on Washington’ aquest dissabte a partir de les 10 del matí com a senyal de protesta contra el nou president dels Estats Units. Moltes cares conegudes se sumaran a la marxa pacífica, algunes tan populars com Beyoncé. “Com a ciutadans globals podem fer escoltar les nostres veus i convertir la consciència en una acció significativa i un canvi positiu”, ha escrit la cantant al seu perfil de Facebook. “Alçarem les nostres veus com a mares, com a artistes i com a activistes”, ha afegit Beyoncé, que sí que va recolzar Barack Obama el 2009 i el 2013.

Com Beyoncé, moltes celebritats han confirmat la seva assistència a la marxa de les dones, un moviment liderat per dones en què es barregen gèneres, races i persones de totes les edats. Actrius com Scarlett Johansson i Ashley Judd, activistes com Michael Moore i icones dels drets civils com Angela Davis participaran en la marxa i oferiran un discurs, segons ha informat ‘The Washington Post’.

Janelle MonaeWaxwell i Angelique Kidjo són alguns dels artistes que actuaran durant la 'Women’s March on Washington' aquest cap de setmana. Altres artistes participaran en alguna de les 200 marxes organitzades en altres ciutats nord-americanes. “És un honor per a mi participar en aquest moviment crític, que promou la justícia i la igualtat per a tots”, ha declarat Monae a ‘Billboard’, que considera que cap força podrà fer callar les seves veus si “canten units”.

L'HIMNE

Notícies relacionades

La marxa té un color, el rosa dels 'pussy hats', i un himne. I és que la cantant Fiona Apple no està previst que actuï durant la marxa però ha gravat ‘Tiny Hands’, una cançó de només un minut composta per Michael Whalen, el més semblant a l'himne de la marxa de les dones. “No volem les teves mans diminutes a prop de la nostra roba interior”, canta Apple a sobre d'una base de bateries programades. Com a curiositat, la cantant va gravar la seva veu amb el seu telèfon mòbil i m-Dub, àlter ego de Whalen, es va encarregar de la resta.