PROPOSTA AMB COSSOS 'PNEUMÀTICS'

Dotze pagesos mig despullats componen una altra versió del calendari Pirelli

Són agricultors i ramaders que habitualment han de treballar amb el tors nu, marcant múscul de taula de rentar roba i amb els pantalons descordats

fcasals36898918 gente  calendario pirelli el calendario de agricultores fran170116190446

fcasals36898918 gente calendario pirelli el calendario de agricultores fran170116190446

1
Es llegeix en minuts
Iosu de la Torre
Iosu de la Torre

Coordinador de Podcast.

ver +

La secció 'Entremujeres' del diari ‘Clarín’ va llançar aquest cap de setmana les fotografies d'una dotzena d'agricultors francesos amb un titular amb ànim de viralitzar-se, ‘El calendari Pirelli que volem les dones’, i ho va aconseguir.

Com tantes altres ocasions en què la premsa devora premsa, l'aposta argentina va desencadenar el ressò de l'ocurrència a les dues bandes de l'Atlàntic. El calendari Pirelli per a dones (i no només per a dones) ja ho està enredant tot.

Són 12 homes 'pneumàtics' del camp francès que posen per a la càmera de Fred Goudon fins a compaginar un calendari 2017 molt apanyat. Són agricultors i ramaders que habitualment han de treballar amb el tors nu, marcant múscul de taula de rentar roba i amb els pantalons descordats, com caient subtilment. Un estil adequat per dirigir un ramat d'ovelles, munyir vaques lleteres, aparellar porcs, apilar llenya o traslladar bales de palla a un estable.

Segons 'Clarín', el calendari del camp no persegueix fins solidaris ni remoure consciències. Simplement, pretén elevar a categoria la important feina que desenvolupen els pagesos en un món tan industrialitzat. “És un tribut a una professió que no agraïm prou”.

Goudon, que aquest any també ha confeccionat un calendari amb els cossos de bombers de França, ha triat escenaris de Normandia, la Provença i la Xampanya.

Un calendari amb agricultors amb cos de model pot ser una bandera que reconeix la feina d'aquests éssers llegendaris, però probablement contribuirà a la despoblació del camp. Pròximament recorreran les passarel·les de París entre supermodels amb la mateixa gràcia amb què fins ara reunien cavalls a la muntanya.

Notícies relacionades

Precisament aquest any 17 ha sigut el triat per l'empresa de pneumàtics italiana per allunyar els nus del seu calendari. Les fotos van anar a càrrec de Peter Lindbergh i sota el seu equip fotogràfic van posar les actrius Nicole Kidman, Julianne Moore i Penélope Cruz.

 ‘Le calendrier Agriculteurs’ es pot adquirir a través d'Amazon per 30 euros.