EXPERIMENT DOCUMENTAL

Un vídeo de la BBC mostra com ploren uns micos la mort d'una cria

El 'bebè' era un nino amb càmera incorporada que va gravar el sentit funeral que li van dedicar els seus congèneres

El langur de joguina portava incorporada una càmera i va gravar les reaccions de tristesa dels seus congèneres de carn i ossos. / periodico

1
Es llegeix en minuts

'Spy In The Wild' és un nou programa documental de la BBC sobre naturalesa rodat gairebé en la seva totalitat amb càmeres ocultes camuflades en robots amb aparença d'animals. L'objectiu és infiltrar-se entre ells per capturar emocions i moments únics que d'una altra manera no podrien.

Un fragment del primer episodi, publicat a Youtube dimecres passat a manera de 'teaser', va mostrar un gir inesperat en la dinàmica del programa. El vídeo es titula: 'Langurs de dol per un fals mico'.

Els micos langurs que s'estaven filmant amb càmera oculta van confondre el robot mico amb una cria de veritat i quan aquesta va caure a terra, accidentalment, els langurs es van pensar que s'havia mort i va passar el que mostra el vídeo.

AFLICCIÓ AL GRUP

Notícies relacionades

En un primer moment es pot palpar la confusió que hi ha en l'ambient. Acte seguit, un dels langurs recull el que creu que és el cos del nadó mico en un intent de reanimar-lo, però aviat s'adona que no es mou. El torna a deixar a terra i, completament afligits per la desgràcia que acaben de presenciar, els primats comencen a donar-se consol entre ells i a mostrar dol davant el cadàver, fet que es podria catalogar de verdaderament extraordinari.

La imatge deixa una sensació de tristesa i sorpresa al descobrir que animals com els primats poden arribar a comportar-se com nosaltres davant la mort inesperada d'una cria.