Ja et pots graduar la vista amb el mòbil

EyeQue és un 'gadget que, incorporat al telèfon, permet realitzar la prova de mesurament a casa, així com fer un seguiment de la seva evolució en el temps

Eyeque, el dispositiu que permet graduar-se la vista a casa. / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts

El 50% de la població mundial tindrà miopia el 2050, segons un estudi de l'Institut de Visió Brian Holden, d'Austràlia, cosa que suposarà que hauran de portar ulleres graduades i realitzar revisions periòdiques, una cosa que un dispositiu com EyeQue pot simplificar.

EyeQue és un 'gadget' que, amb el mòbil, permet realitzar la prova de graduació de la vistamòbil a casa i un seguiment de la seva evolució en el temps. La tecnologia i les lents que incorpora permeten fer l'anàlisi amb precisió, segons expliquen els seus creadors a Kickstarter, on han compartit el projecte.

La prova de graduació es fa en segons. Només s'ha de posar el miniscopi al mòbil i situar l'ull a analitzar a l'extrem del tub. La prova consisteix a superposar dues línies, que apareixen en la pantalla.

Notícies relacionades

Aquest dispositiu permet realitzar proves gairebé sense cost i, fins i tot, amb els resultats, encarregar ulleres graduades a òptiques que treballin 'on line'.

El dispositiu busca finançament a Kickstarter, encara que ja ha sobrepassat la meta de 25.000 dòlars (gairebé 24.000 euros). El seu preu de mercat és de 29,99 dòlars (uns 28,69 euros), encara que les persones que contribueixin al projecte amb 25 dòlars (gairebé 24 euros) n'obtindran un de gratis quan comencin a entregar-se al febrer.

Temes:

Gadgets Mòbils