UN FENOMEN VIRAL

'Pedra, paper, tisora' arrasa al Japó

L'última competició de 'janken' ha enfrontat dues de les integrants del grup de pop amb més integrants del món, les AKB48

L’última competició de ’janken’ ha arrasat al Japó. / periodico

1
Es llegeix en minuts

'Pedra, paper, tisora' és el joc infantil per excel·lència per deixar en mans de l'atzar una decisió important. "Jugar-s'ho a pedra, paper, tisora", és molt comú també en el món dels adults quan no ens posem d'acord en una cosa i necessitem una solució. Al Japó es fan autèntiques competicions d'això.

L'última competició de 'janken' -nom amb el qual es coneix el 'pedra, paper, tisora' al Japó- s'ha tornat tot un fenomen viral a internet per com el viuen d'intensament i apassionadament les seves protagonistes, dues de les integrants del grup de pop més gran del món, les AKB48.

MEGAGRUP POP

Les AKB48 són un grup de pop amb prop d'un centenar d'integrants dividides en quatre grups: Grup A, grup B, grup C i grup 4 (d'aprenents). Amb tantes integrants, les decisions del grup no són fàcils. En un primer moment, van deixar els seus fans decidir qui serien les integrants del grup que sortirien en el pròxim 'single'. El 2010, van optar per organitzar tornejos de 'janken' per jugar-se la titularitat.

Notícies relacionades

L'últim torneig, celebrat aquest mes d'octubre, va enfrontar en una emocionant final Yumoto ami i Tanabe Miku. A Twitter, el periodista Joon Lee va publicar un vídeo referent a aquesta final que cataloga com "un dels vídeos més grans d'internet". El tuit ja supera els 40.000 retuits.

Així ho viuen els seus fans en altres parts del món: