'CARA B' ASTRONÒMICA

#Supermoonfail: les pitjors fotos d'internet de la lluna plena

Amb un 'smartphone' va ser difícil capturar la bellesa del moment, que no es tornarà a repetir fins al 2034

36288617 60

36288617 60 / Kamran Jebreili (AP)

1
Es llegeix en minuts

Fer una bona foto de la Lluna no és tan fàcil. Ha quedat demostrat veient les instantànies que han pujat alguns usuaris a les xarxes socials de la superlluna més gran des del 1948, que es va poder veure ahir a la nit. Calia buscar un punt de referència, un contrast entre algun monument o edifici, per exemple, i deixar el satèl·lit en segon pla. A més, es requeria un teleobjectiu llarg per captar la mida enorme de la Lluna. També calia fer la foto aviat, perquè la Lluna es desplaçava cap amunt ràpidament (i a més altura, més petita es veia). 

Amb un 'smartphone' va ser difícil obtenir una bona imatge. I això és el que els ha passat a multitud de persones que, no obstant, no han desaprofitat l'ocasió de compartir amb el món les seves 'postals' nocturnes.

NÚVOLS I GALETES RODONES

Notícies relacionades

Amb molt humor, i amb el 'hashtag' #Supermoonfail, es pot assistir a una exposició de llunes diminutes, tapades pels núvols i fins i tot galetes rodones que són una cosa així com la 'cara B' de les galeries amb fotos boniques que aquest dimarts, 15 de novembre, copa les portades de la premsa mundial.

Aquí en teniu alguns exemples: