TRADICIONAL FOTO A MALLORCA

El Rei : "És un estiu atípic, toca adaptar-se al que passi"

Felip afirma que és "molt complicat" que assisteixi als Jocs de Rio

Els Reis posen amb les seves filles als jardins que s'obriran l'any que ve

El rei Felip VI, pendent de la situació política del país. / FOTO: REUTERS / ENRIQUE CALVO / VÍDEO: ATLAS

El rei Felip VI, pendent de la situació política del país.
El Rei : "És un estiu atípic, toca adaptar-se al que passi"

/

3
Es llegeix en minuts

Els Reis, acompanyats per les seves filles, van rebre dijous a la tarda la premsa als jardins de Marivent per a la ja habitual fotografia, en un estiu en què, segons ha comentat Felip VI, és "atípic tot" i "cal adaptar-se" al "que vagi passant" amb la situació política, perquè "és el que toca".

Igual que en els dos estius anteriors d'aquest regnat, Felip i Letizia han donat la benvinguda als jardins de la seva residència mallorquina a una nodrida representació de mitjans i han posat per a les càmeres fotogràfiques i de televisió amb la princesa Elionor i la infanta Sofia, aquesta vegada no davant el palau, sinó en un entorn diferent dels jardins.

Una vegada acabada la sessió fotogràfica, precedida d'una salutació dels Reis i les seves filles al mig centenar d'informadors presents per donar-los la mà un per un i agrair-los la seva assistència, Felip ha respost a algunes preguntes dels periodistes, la primera d'elles sobre com són aquest any per a ells les seves vacances a Mallorca i si són atípiques.

"SITUACIÓ ATÍPICA"

"Atípiques", ha assentit, abans de continuar, en al·lusió implícita a la situació política d'Espanya: "Atípic tot; ens anem adaptant una miqueta al que vagi passant, és el que toca", si bé ha declinat amb amabilitat una pregunta sobre què li havia comentat el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, sobre les seves negociacions per intentar ser investit.

"No cal entrar en temes polítics", ha precisat, i ha remès els informadors a l'evolució de l'actualitat, mentre que, sobre la seva possible assistència als Jocs Olímpics de Rio, ha indicat que una visita d'aquesa mena requereix planificació i, en les circumstàncies actuals, "és molt complicat", perquè amb la situació d'Espanya ells no poden "anticipar dates".

En aquest punt ha recordat que, quan la Reina i ell van acomiadar divendres passat a l'aeroport madrileny de Barajas els esportistes de l'equip olímpic espanyol que viatjava a Rio, ja els van comentar: "Us seguirem molt de prop pels mitjans de comunicació".

"UNA MICA DE SALNITRE VE BÉ"

Sí que ha mostrat la seva voluntat d'embarcar-se a bord del veler 'Aifos' de l'Armada algun dels dos dies que falten perquè s'acabi la Copa del Rei -"una mica de salnitre ve bé", ha dit fent broma- i, com en anys anteriors, ha afirmat que les seves filles rebran classes de vela "si elles volen", proposta davant la qual la infanta Sofia ha assentit i que Letizia ha ratificat somrient: "Algun dia".

Després de desitjar el Rei un "bon estiu a tothom", tots quatre han tornat al palau pel mateix camí per on havien arrribat, Elionor de la mà del seu pare i Sofia de la de la seva mare, fins al punt on els esperava la premsa, una clariana dels jardins que s'obriran parcialment al públic a principis de l'any que ve, al costat de l'entrada de l'edifici conegut com la Masia.

Allà, al mateix lloc on els informadors solen esperar altres anys el president del Govern quan torna del seu despatx amb el Rei a Marivent, tots quatre han posat asseguts en un tradicional banc de jardí, entre gestos de complicitat i afecte dels pares per les seves filles.

LES NENES, DARRERE ELS REIS

Notícies relacionades

Amb vestits de seda, marfil rivetejat de blau marí el d'Elioonor i de ratlles verticals blaves i blanques el de Sofia, les nenes han contribuït a més a variar la composició del grup per al reportatge gràfic quan s'han situat dretes darrere els seus pares, tots dos amb pantalons blancs i amb tons blaus i blancs tant a la camisa de Felip com a la brusa de Letizia.

L'agenda institucional dels Reis a Mallorca s'acabarà previsiblement diumenge que ve amb la seva recepció anual a autoritats i representants de la societat balear al palau de l'Almudaina, després de l'entrega de trofeus de la 35 Copa del Rei de Vela que presidirà Felip dissabte al recinte Ses Voltes del Parc de la Mar, al peu de la catedral.