ATENCIÓ, ESPÒILER

Desvelat el paper d'Ian McShane a 'Joc de trons'

L'actor que dóna vida a Barbanegra a 'Pirates del Carib' té una aparició breu però clau a la sèrie de HBO

ian-mcshane-edit

ian-mcshane-edit

2
Es llegeix en minuts

Aquest dilluns va quedar desvelat el paper que 'Joc de trons' tenia previst per a Ian McShane. L'actor ja havia anunciat que hi tindria un paper curt però amb certa rellevància i, sobretot, va revelar que la clau d'aquest seria tornar a la vida un dels personatges de la sèrie.

Algunes teories preveien que seria l'encarregat de ressuscitar Jon Neu, cosa que va quedar descartada quan aquest va ser ressuscitat per Melisandre. El dubte va quedar resolt aquest dilluns, i el personatge que fa tornar a la vida el personatge d'Ian McShane és, ni més ni menys que Sandor Clegane, el Gos.

El personatge del veterà actor és un septó que viu retirat en una vall on guia espiritualment un grup de persones, entre les quals hi ha el Gos. Segons explica, en altres temps va ser un guerrer, que fastiguejat de la violència va decidir allunyar-se del bel·licisme.

El Gos va ser trobat moribund pel septó, que el va curar i el va unir al seu grup. El personatge té una aparició molt breu, ja que al final del capítol és trobat mort per Clegane.

PAPER DIFERENT DEL LLIBRE

El seu paper al llibre és molt diferent del de la sèrie. Al llibre també és el guia espiritual de l'Illa Tranquil·la, on va arribar després de la batalla del Trident. Durant la batalla va quedar inconscient i va ser llançat al riu sense les seves possessions i va arribar a l'Illa Tranquil·la.

A 'Festí de corbs', aquest informa Brienne de TarthHyle Hunt i Podrick de la troballa del cos del Gos, que diu que ha enterrat després de no poder fer res per la seva vida, i també els comenta que qui viatjava amb ell no era Sansa Stark, sinó Arya.

POLÈMICA

McShane va fer fa uns mesos una entrevista al programa 'BBC Breakfast' que li va costar serioses crítiques. HBO ha intentat mantenir en secret durant mesos les novetats d'aquesta temporada, però l'actor en aquella entrevista va xerrar més del compte. A l'explicar en què consistia el seu personatge va dir que portaria a la vida un personatge molt estimat de la sèrie.

Però no només ho va fer al programa de la 'BBC', sinó que a finals de l'any passat va dir el mateix a 'Pop Goes The News'.

Davant les crítiques que va rebre, en una altra entrevista a 'The Telegraph' va fer unes declaracions que van ser polèmiques. "Dius alguna cosa i internet es torna boig. M'han acusat de revelar la trama, però jo simplement penso 'viu la teva vida'. Només són pits i dracs", va dir.

UNA VIDA DEDICADA A LA INTERPRETACIÓ

McShane s'ha dedicat tota la vida a la interpretació, carrera que va començar a finals dels 60. Un dels seus primers papers coneguts va ser el de 'Lovejoy', sèrie que va ser emesa per la BBC entre 1986 i 1994.

Notícies relacionades

El 2005 va guanyar un Globus d'Or pel seu paper a la sèrie 'Deadwood' de HBO, sèrie amb què va consolidar la seva carrera.

Els últims anys, l'actor ha aparegut a la sèrie bíblica 'Kings' de la NBC, també va tenir un paper a la sèrie 'Los pilares de la tierra', i va interpretar Barbanegra a la quarta pel·lícula de 'Pirates del Carib'.

Temes:

Joc de trons