AL PARC NACIONAL D'ABERDARE

Tres suposats caçadors furtius moren en un tiroteig en una reserva de Kenya

Agents del Servei de Protecció de la Fauna de Kenya abaten a trets els presumptes intrusos

aberdare

aberdare

1
Es llegeix en minuts

Tres suposats caçadors furtius han mort abatuts a trets per agents del Servei de Protecció de la Fauna de Kenya (KWS) al parc nacional d'Aberdare, reserva que destaca per la població d'elefants.

El tiroteig s'ha produït aquest diumenge a la nit i, segons sembla, els "presumptes" caçadors anaven armats amb un fusell AK-47, una llança i una destral, segons ha informat aquest dilluns en un comunicat l'esmentat servei de protecció.

Els agents, previnguts que es produiria una entrada il·legal al vespre, van detectar tres intrusos que havien travessat la tanca de protecció i els van parar una emboscada en una ruta que solen utilitzar els furtius. Al ser sorpresos, els suposats caçadors van obrir foc donant lloc a un tiroteig en què van ser abatuts tots tres.

La caça il·legal segueix sent un dels desafiaments més importants per a les autoritats kenyanes davant la demanda creixent de marfil i banyes de rinoceront a l'Àsia, on es venen a un preu molt elevat per utilitzar-los en pocions suposadament curatives o afrodisíacs molt populars entre la població local.

MÀFIES

Notícies relacionades

Les màfies operen sobretot a l'est de l'Àfrica, on Kenya i Tanzània són els principals països de sortida d'aquests productes, que després viatgen a la XinaTailàndia o el Vietnam.

Malgrat aquesta creixent demanda, la caça il·legal a Kenya va baixar durant l'últim any, segons el KWS. Mentre que el 2012 van ser assassinats 384 elefants per arrencar-los els ullals, el 2015 la xifra va baixar fins als 96 al país, on viuen uns 35.000 paquiderms que atrauen cada any milers de turistes de tot el món.