SEGONA OPERACIÓ A NIVELL MUNDIAL

Realitzat amb èxit el primer trasplantament de penis als Estats Units

Thomas Manning, de 64 anys, es va sotmetre a una llarga intervenció després de perdre el membre per un càncer

 

 

1
Es llegeix en minuts

Thomas Manning, un banquer de Massachusetts, es va sotmetre el 8 de maig a una intervenció quirúrgica de 15 hores. L'home, de 64 anys, va perdre el penis a conseqüència d'un càncer el 2012 i gràcies als metges de Baltimore (Estats Units) l'ha recuperat.

Aquest trasplantament és el segon que es realitza amb èxit al món, després d'un cas a Sud-àfrica el desembre del 2014. El pacient dels Estats Units està en "bon estat d'ànim i amb forces", i això permet als metges ser optimistes a llarg termini, segons un comunicat de l'hospital.

Els tres objectius principals del trasplantament eren reconstruir els genitals externs per a una aparença més natural, restablir la funció urinària i aconseguir potencialment la funció sexual.

VETERANS DE GUERRA

Notícies relacionades

La intervenció és fruit de tres anys de planificació especialment per abordar el complicat procés de reconstrucció vascular i de capil·lars sanguinis. Els cirurgians volen ajudar malalts de càncer, víctimes d'accident de trànsit i sobretot veterans de guerra

Segons explica 'The New York Times', els militars són un col·lectiu sensible: els suïcidis són més alts en els soldats amb greus lesions als òrgans genitals. A més, en els últims deu anys, 1.367 soldats dels Estats Units van patir lesions d'aquesta mena.