DE L'1 DE NOVEMBRE DE 1965

Surt a la llum un vídeo inèdit dels Beatles

L'arxiu nacional d'Austràlia publica una petita cinta muda en què el quartet fa broma mentre els maquillen

L’arxiu nacional australià fa pública una gravació inèdita en què es veuen els Beatles, el 1965, mentre els maquillen en un camerino. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Sembla mentida, però encara queden imatges i gravacions inèdites dels Beatles. L'Arxiu Nacional Audivisual d'Austràlia ha publicat aquest dimarts una petita cinta muda de fa més de mig segle del conjunt de Liverpool.

La pel·lícula, en blanc i negre i de 49 segons de durada, ha sigut catalogada de "molt rara" per l'arxiu australià (RTCNA).

Va ser rodada l'1 de novembre de 1965 amb una càmera de 8 mm per la ballarina i maquilladora australiana Dawn Swane, que en aquell moment treballava per al canal Granada Television de Manchester.

RIALLES I XAMPANY

En la gravació s'observen els quatre membres de la llegendària banda fent bromes mentre els maquillen abans d'aparèixer a l'espai 'La música de Lennon i McCartney'.. "Jo estava al camerino. Bevíem xampany", ha explicat Dawn Swane, que en l'actualitat té 83 anys. 

La dona recorda que en un moment donat John Lennon o Ringo Starr -li falla la memòria- li van agafar la càmera per dir-li com havia d'usar-la. En tot cas, Swane recorda els Beatle com un grup de nois "molt amables".

Notícies relacionades

Aquesta pel·lícula, així com una altra de l'actor britànic Michael Caine, van ser donades a l'arxiu nacional australià per Melinda Doring, filla de Swane.

PROCÉS DE DETERIORAMENT QUÍMIC

Fa quatre anys la cinta va començar a deteriorar-se, víctima d'un procés químic, i llavors Melinda va decidir que era millor donar-la a l'arxiu perquè la conservessin abans que es perdés per sempre.

Temes:

Beatles Música