a terol

Francis Franco serà jutjat per conducció temerària i atemptat contra l'autoritat

El nét del dictador es va escapar de la Guàrdia Civil amb el seu cotxe mentre el seu acompanyant encanonava els agents

antoniogarcia efe

antoniogarcia efe

1
Es llegeix en minuts

Francis Franco Martínez Bordiú, nét del dictador Francisco Franco, serà jutjat a Calamocha (Terol) per conducció temerària i atemptat contra l'autoritat. Els fets van passar el 30 d'abril del 2012 a les set del matí. Els agents van fer senyals a Franco perquè aturés el vehicle: circulava per la Nacional 234 amb els llums apagats i a gran velocitat.

Els ocupants del cotxe, Francis Franco i un empleat seu, es van fugar sense respectar els diferents senyals de trànsit. Quan els agents de la Guàrdia Civil s'hi van acostar, el copilot del vehicle va exhibir una arma llarga de foc.

Un dels agents va advertir llavors als ocupants del vehicle que deposessin la seva actitud, però aleshores el conductor va iniciar "una maniobra de marxa enrere" i va col·lisionar contra el vehicle oficial, arrossegant-lo, per donar-se després a la fuga.

Notícies relacionades

Com a conseqüència del xoc, el vehicle oficial va patir danys per valor de 2.720 euros i un agent va patir lesions de "cervicàlgia i contractura paracervical", i per aquest motiu està personat en el cas com a acusació particular.

Francis Franco, empresari de 61 anys i nét del dictador, ha sigut acusat de delictes en tres ocasions: de caçador furtiu, d'insults xenòfobs i agressions físiques i finalment d'atemptat contra l'autoritat i la seguretat viària.