11.000 RACIONS FETES AMB 60 PERNILS

Els veïns de Terol fan un entrepà de pernil de 300 metres

1
Es llegeix en minuts
EFE / TEROL

Els veïns de Terol s'han menjat avui un entrepà de pernil de 300 metres, del qual es van tallar unes 11.000 racions, amb motiu de la celebració de la 23a Fira i Festa del Pernil de Terol.

L'entrepà gegant s'ha convertit en una de les principals atraccions d'aquesta fira, que té com a objectius promoure el consum de pernil entre les famílies, fonamentalment els joves, i ressaltar les seves propietats nutritives.

Per a l'elaboració de l'entrepà, s'han filetejat 60 pernils de la Denominació d'Origen Pernil de Terol i s'han repartit entre els assistents prop de 1.100 quilos de cañada (pa d'oli típic de la terra).

Pregó de l'home del temps d'A-3 TV

El repartiment de les racions s'ha efectuat després de la lectura del pregó de la Fira, que aquest any ha anat a càrrec de l'home del temps d'Antena 3 Televisión, Roberto Brasero, que ha destacat que les baixes temperatures que registra Terol són molt bones per al curat del pernil.

Notícies relacionades

En el repartiment de les racions hi han participat l'alcalde de Terol, Miguel Ferrer, el president del Consell Regulador de la DO Pernil de Terol, Enrique Bayona, els consellers d'Agricultura, Gonzalo Argilé, i de Presidència del Govern aragonès, Javier Velasco, i el president de la Diputació, Antonio Arrufat. L'entrepà gegant és fruit de la col·laboració del Consell Regulador de la DO Pernil de Terol i l'Associació Provincial de Forners.

La Fira del Pernil de Terol, que compta amb un pressupost de 90.000 euros, inclou nombroses activitats, degustacions, cursos de tast de pernil, i concursos de talladors i tapes. Dintre de la fira, en què s'entregarà el Premi de Qualitat de la Denominació a l'empresa Alto Mijares, s'inclou una multitudinària concentració motard.