DIA DELS ENAMORATS

Els espanyols elegirien Angelina Jolie i George Clooney com a parella per celebrar Sant Valentí

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / MADRID

A la majoria dels espanyols els agradaria celebrar Sant Valentí amb Angelina Jolie o Scarlett Johansson, mentre que elles es decanten per George Clooney i Brad Pitt. Paz Vega i Eduardo Noriega són els personatges nacionals que encapçalen les preferències.

Així es desprèn d'una enquesta feta entre més d'un miler d'usuaris del portal Match.com amb motiu del Dia dels Enamorats, en què un 82% dels consultats reconeixen que els agrada celebrar aquesta festivitat, encara que consideren que és una mica "comercial, cursi i carrinclona".

Pel que fa a les relacions de parella, un 70% admet que ha tingut parella alguna vegada a la seva vida "sense haver estat enamorat". Igualment, la majoria dels enquestats consideren "normal" enamorar-se d'un familiar, com un oncle o una cosina, i fins i tot creuen que si els passés això no els representaria cap "problema".

Superar la ruptura

A l'hora de caure rendit als peus d'una altra persona, hi ha diferències de criteri entre homes i dones, ja que el 60% de les dones creuen que elles són més enamoradisses que els homes, mentre que el 43% dels homes pensen que tots dos ho són igual.

Les dones enquestades són més pessimistes al parlar d'amor, ja que la majoria afirma que l'enamorament dura uns anys davant d'un elevat grup d'homes que consideren que aquest estat dura tota la vida. La meitat dels interpel·lats opinen que les ruptures es curen en diversos mesos; el 23% considera que es necessiten anys; el 16%, setmanes, i el 12% creu que mai et recuperes d'una ruptura no desitjada.

Amor i feina

Igualment, a la feina pot sorgir l'amor, i així el 24% de les dones diuen que el seu cap s'ha enamorat d'elles, cosa que també ha passat al 13% dels homes amb les seves caps.

Pel que fa a les anteriors relacions, un 46% de les dones i un 45% dels homes sostenen que han enviat un SMS, han trucat o han enviat un correu electrònic a una antiga parella per intentar recuperar l'amor quan s'han sentit sols.

Els gustos dels catalans

Notícies relacionades

El romanticisme dels espanyols canvia per comunitats autònomes, ja que els homes castellanomanxecs i els gallecs són els únics que pensen que l'amor només dura uns anys, mentre que les gallegues tenen l'exclusiva a afirmar que mai sortirien amb un home sense estar-ne enamorades.

Segons l'enquesta, els catalans, els valencians i els gallecs són els que menys recorren a exnòvies quan se senten sols, i els madrilenys són els únics que no s'enamorarien de la nòvia d'un amic. Els catalans i els gallecs són els únics que prefereixen celebrar Sant Valentí amb un sopar, en lloc d'un viatge com la resta dels espanyols.