Gal·les, l'orgull britànic

La selecció de Bale abandona França amb el cap alt i convençut del seu prometedor futur. "Ens aixecarem, seguirem lluitant", proclama el jugador del Madrid

 

  / AP / DAVID VINCENT

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Era l'última de les cinc debutants que quedava a l'Eurocopa Portugal va acabar amb les seves il·lusionsPortugal . Finalitzar entre les quatre millors del continent en la seva primera participació suposa un èxit monumental en un país amb tres milions d'habitants que es va convertir en el màxim exponent del futbol britànic. Gal·les va superar la generació que va arribar als quarts de final al Mundial de Suècia-1958 i va firmar una Eurocopa inoblidable.

Gareth Bale va ser el líder indiscutible dels 'dracs', eliminats del torneig entre elogis. ¡Quina diferència amb l'adéu d'Anglaterra! Els ‘pross’, eliminats a vuitens per IslàndiaIslàndia, el país més petit que més ha jugat un torneig internacional del futbol, van ser la vergonya de les illes. Gal·les va ser un exemple, com van remarcar els mitjans britànics.

"Herois. Cadascun d'ells", va titular el diari gal·lès 'Western Mail', que va agrair la "aventura increïble" desenvolupada pels seus nois, capitanejats per Ashley Williams i comandat per l'estrella esquerrana del Madrid.

"UNA GESTA"

"Nois, estem orgullosos de vosaltres", va apuntar el 'Daily Mirror'. "Orgullosos en la derrota", va aportar el 'Telegraph'. "No crec que els meus jugadors poguessin donar més. S'han buidat fins a l'últim segon. És una gesta per a un país com el nostre arribar tan lluny", va comentar el seleccionador Chris Coleman, que va arribar al càrrec el 2012 després d'haver passat per les banquetes del Fulham, la Reial Societat, el Coventry i el Larissa.

"Ens aixecarem. Estem orgullosos i ens mantindrem junts per tornar a intentar-ho. Ningú esperava que arribéssim tan lluny, però no tenim retrets. Seguirem lluitant", va proclamar Bale.

Al seu costat, han brillat futbolistes com Ramsey, de l'Arsenal, absent per sanció a la semifinal; el migcentre Joe Allen, del Liverpool; o el davanter Robson-Kanu, el punta que va arribar al torneig sense equip després de complir contracte amb el Reading i ara podrà elegir destí.

"“Aquesta aventura ens donarà fora i confiança per al futur. El nostre màxim rival som nosaltres mateixos. Si guardamos la mateixa la mateixa hambre tindrem bons resultats" (Chris Coleman)

Notícies relacionades

El setembre s'iniciarà el següent repte dels 'dracs', la fase de classificació per al Mundial del 2018. Àustria, Sèrbia, Irlanda, Moldàvia i Geòrgia saben que hauran de suar per tombar un equip orgullós i unit.

"Aquesta aventura ens donarà força i confiança per al futur. El nostre màxim rival som nosaltres mateixos. Si tenim la mateixa la mateixa ambició tindrem bons resultats", va dir Coleman.