L'EUROCOPA DEL 2016

Els ajustos de Löw a la recerca de la perfecció alemanya

El seleccionador no ha repetit alineació en els quatre partits, mentre que Kimmich i Mario Gómez s'han fet fixos

rpaniagua34528087 football soccer   euro 2016   germany training   stade camil160701201758

rpaniagua34528087 football soccer euro 2016 germany training stade camil160701201758 / DENIS BALIBOUSE

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Mentre que Vicente del Bosque va repetir alineació en els quatre partits que va durar la curta aventura d’Espanya a l’Eurocopa, els dos seleccionadors que s’enfrontaran avui a Bordeus s’han trencat més el cap buscant petits detalls que han fet millorar els seus equips, fins i tot després de la victòria.

Els retocs de Löw, especialment, han sigut fonamentals en la millora del joc alemany. Metòdic i perfeccionista, el tècnic ha anat provant coses a les zones amb més dubtes fins a trobar el seu onze ideal, que serà probablement el que jugui avui amb Itàlia, el mateix que va desarborar Eslovàquia en vuitens. Draxler, Kimmich i Mario Gómez és el trio de jugadors que ha modificat la fesomia d’Alemanya. Davant Ucraïna i Polònia, va començar Howedes al lateral dret. En el tercer xoc, contra Irlanda del Nord, ja va tenir la seva oportunitat el jugador del Bayern, el comodí de Guardiola a Munic. Kimmich és intocable.

Götze, molt irregular

La posició d’interior esquerre i el davanter centre han sigut les altres dues en què Löw ha fet més provatures, ja que en l’eix central Hummels va desplaçar Mustafi així que es va recuperar de les seves molèsties. Draxler va començar jugant per l’esquerra, amb Götze en punta, però el resultat no era convincent. Davant Polònia es va veure una falta de profunditat preocupant. Schürrle i Mario Gómez van ser els recanvis, però l’ajust principal es va produir en vuitens, quan el golejador de Maracaná, un Götze molt inestable, va ser finalment relegat a la banqueta.

Notícies relacionades

Amb Draxler a l’esquerra i l’ariet de pare granadí en punta, Alemanya va funcionar de meravella. El dibuix s’hauria de repetir a Bordeus, juntament amb els 7 intocables de Löw: Neuer, Boateng, Hector, Khedira, Kroos, Müller i Özil.

Conte també ha retocat el seu onze, sobretot en els carrilers, els jugadors amb més desgast. El partit davant Irlanda, amb el primer lloc assegurat, també li va permetre oxigenar els seus homes. Avui té un problema al migcentre, amb De Rossi tocat i Motta sancionat, però l’extècnic del Juventus és un tipus amb recursos. Com Löw. H