Lopetegui cau de la llista per succeir Del Bosque

El tècnic fitxa pel Wolverhampton, de la Segona Divisió anglesa, i Caparrós guanya pes com a primer candidat

Julen Lopetegui, entrenador del Porto, durant l’entrenament de dimarts.

Julen Lopetegui, entrenador del Porto, durant l’entrenament de dimarts.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Julen Lopetegui serà el nou entrenador del Wolverhampton de la Championship, la Segona Divisió anglesa, de manera que queda descartat per succeir Vicente del Bosque si finalment aquest decideix deixar de ser seleccionador. L’extècnic del Porto, del qual va ser acomiadat a meitat de la passada temporada, era un dels candidats més ferms a agafar les regnes de la selecció espanyola, però ha decidit acceptar la proposta dels Wolves, un projecte amb capital xinès amb l’objectiu a curt termini d’arribar a la Premier League.

El fet que el president de le Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar, tingui per costum oferir el càrrec únicament a tècnics sense contracte en vigor deixa Joaquín Caparrós com el millor col·locat per substituir Del Bosque, molt al davant de Michel i de José Antonio Camacho. El tècnic sevillà ha rebutjat ofertes del Betis, de l’Oviedo i de diversos clubs estrangers per estar disponible en cas que el càrrec de seleccionador quedi vacant, cosa que en principi no es confirmarà fins a l’assemblea de la RFEF del 15 de juliol que ve. Lopetegui, campió d’Europa amb les seleccions sub-19 i sub-21, havia declinat també diverses propostes però al final ha decidit provar sort al futbol anglès.

Notícies relacionades

L’ideari futbolístic de Caparrós no és gaire proper a l’estil amb què la Roja ha aconseguit els seus grans èxits des del 2008 fins al 2012, cosa que no sembla importar gaire a Villar per a l’etapa de renovació que ha d’emprendre el nou seleccionador. El tècnic andalús ha dirigit el Sevilla, Deportivo, Athletic, Mallorca, Llevant i Granada a Primera i exhibeix un percentatge de victòries inferior al de derrotes, 36,2% per 37,9%.

Tot i la intenció de Villar de no comptar amb entrenadors amb contracte, Paco Jémez, ja tècnic del Granada, va reiterar ahir que el club andalús no posaria cap inconvenient a resoldre el seu en cas que la federació li oferís el càrrec, ja que així està estipulat en una clàusula del compromís firmat fa 10 dies.