Del Bosque: "Itàlia ha sigut millor"

El seleccionador admet la tebior de l'equip a la primera part i no aclareix si seguirà al capdavant de la 'Roja' cara al Mundial del 2018 a Rússia

rpaniagua34399064 spain s coach vicente del bosque  l  instructs spa160621222023

rpaniagua34399064 spain s coach vicente del bosque l instructs spa160621222023 / GEORGES GOBET

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / PARÍS

No es pot dir que estigués més seriós que altres vegades, ja que l’aspecte de Vicente del Bosque sempre manté la mateixa línia de serenitat i prudència, un posat contingut que l’ha caracteritzat tant en la victòria com en la derrota. Però en el to de les seves paraules s’endevinava un dolor latent per una «dura derrota» davant Itàlia, com el mateix Del Bosque va qualificar la trompada contra els transalpins en els vuitens de final de l’Eurocopa, en què la campiona se’n va cap a casa quan començaven els partits de debò.

«Hem d’acceptar la derrota amb honor. El primer temps nostre ha sigut tímid i en el segon hem reaccionat amb més agressivitat i valentia, però potser ells han sigut millors. Són molt forts i poderosos a dalt i ens han creat molt perill. Hem buscat per la banda, pel mig, però no ha pogut ser», va analitzar amb precisió el partit Del Bosque, un duel en què no va trobar respostes a cada problema que li va crear Itàlia. El seleccionador va provar amb Aduriz, però es va trencar; i ni Lucas Vázquez ni Pedro van saber trobar el camí davant una solidíssima i ambiciosa Itàlia. «Ens tenien molt estudiats», va arribar a admetre Juanfran un cop passat per la dutxa.

VILLAR, EL PRIMER DE SABER-HO

Espanya es va veure impotent en diversos trams del duel i la seva eliminació prematura, que se suma a la patacada del passat Mundial (no va passar de la fase de grups quan arribava al Brasil defensant el títol), fa pensar que els dies de Del Bosque s’acaben al capdavant de la Roja. «¿La meva continuïtat? Això ho parlaré amb el president de la federació, que és el primer que ho ha de saber», va afirmar el tècnic, sense precisar res més, tot i que molts donen per fet que plegarà, cosa que ja tenia fins i tot pensada abans de començar l’Eurocopa de França, però la insistència de Villar el va fer continuar al timó del combinat nacional.

Notícies relacionades

 Del Bosque, no obstant, no creu que el seu possible adéu, o no, hagi de suposar el final d’una era, la millor de tota la història de la selecció. «¿Que si es tanca una etapa? Al setembre, la selecció comença la classificació per al pròxim Mundial. No crec que sigui la fi d’una era. Encara tenim un gran camí per recórrer i hi ha jugadors que es poden aprofitar i que nosaltres no ho hem fet», va sentenciar l’entrenador, segurament pensant en els nous valors de la Lliga, com el blanc-i-vermell Saúl, i en la probable renovació que requereix Espanya. «Això podia passar, no és el final de res», va afegir Del Bosque, sense especificar si serà ell o no qui estigui al capdavant d’aquesta renovació, tot i que el més probable és que la transició la faci un altre.

JUANFRAN DEMANA SUPORT

«Ens han superat a la primera part, després, en la segona, hem estat millor i hem tingut més ocasions, però no hem sigut efectius en atac», va lamentar Juanfran, que va reclamar suport per a un equip que ho ha guanyat tot en el passat fent un futbol extraordinari. «En aquests moments, també s’ha de recolzar la selecció, no només quan les coses van bé», va reclamar el lateral, que va enviar un missatge a Del Bosque. «D’ell només puc dir coses bones i que té el meu respecte i admiració, com la de tota la selecció».