L'EUROCOPA 2016

Griezmann salva França del desastre amb dos gols en tres minuts

Irlanda s'avança però l'amfitrió passa a quarts amb una remuntada a la segona part

/ AP / MICHAEL SOHN

2

Va patir moltíssim, però França va tornar a salvar una situació complicada i ja és als quarts de final de la seva Eurocopa. L’amfitrió juga amb foc durant tot el torneig. Irlanda es va avançar als dos minuts amb un penal i va obligar els bleus a desgastar-se per eludir l’hecatombe.

El talent d’Antoine Griezmann va acabar decidint el pols (2-1) amb dos gols en tres minuts. França lluitarà per un lloc en les semifinals amb el guanyador de l’Anglaterra-Islàndia que es disputa avui a Niça.

El torneig necessitava un partit interessant vuitens, sobretot després del Croàcia-Portugal, que va acabar sense xuts a porta en els 90 minuts, cosa que no es donava en Eurocopes Mundials des del 1980.

A Lió, el gol va arribar en la primera ocasió, un ingenu penal de Pogba sobre Shane Long. L’interior de la Juve va envestir el punta del Southampton, que va posar molt de la seva part per enganyar el col·legiat. Brady va transformar la pena màxima i va posar a els bleus contra les cordes, necessitats d'una remuntada per evitar un fracàs històric.

LLORIS, DECISIU

A l’amfitrió li tocava remar i va reaccionar bé al cop. Payet (m. 7) i Griezmann (m. 17) van buscar l’empat, però l’ocasió més clara la va tenir Murphy, que va topar amb un immens Lloris (m. 20).

Lloris va evitar el desastre amb una intervenció sensacional. Irlanda es va mantenir ferma davant el setge de França, massa precipitada. Li faltava paciència al bloc de Deschamps, perjudicat per un centre del camp sense clarividència.

Els quatre minuts d’afegit abans del descans ja feien presagiar que el matx seria llarg. Irlanda va acabar el primer temps amb tres jugadors tapant un xut de Griezmann.

Resistia amb bravura el quadro irlandès, que es va plantar a vuitens amb un gol miraculós en el minut 87 contra Itàlia. Tercera de grup i amb tres dies menys de descans que el seu rival, semblava una gesta mantenir l'avantatge. Amb cor orgull no n'hi acostuma a haver prou.

CANVI DE SISTEMA

Deschamps va canviar d’esquema amb l’entrada de Coman per Kante, que també tenia una groga. Del 4-3-3 al 4-2-3-1. Griezmann va passar a la mitjapunta i un cop de cap de Koscielny va obrir l’allau (m. 48) amb Irlanda endarrerida buscant un contraatac letal.

Hauria pogut arribar el 0-2 però un altre encert de Lloris en una passada enverinada de McClean va donar vida a França, que va remuntar el partit en tres minuts gràcies al seu millor futbolista, el Petit Príncep Griezmann. Un cop de cap (m. 58) en una centrada de Sagna i un xut sol davant el porter després d'una magistral assistència de Giroud (m. 61) van servir per liquidar Irlanda, que no guanya França des del 1937.

EXPULSIÓ IRLANDESA

La justa expulsió de Duffy per fer caure l'astre de l'Atlètic (m. 66) quan anava directe cap al tercer va acabar d'aplanar el camí dels bleusGignac va topar amb el travesser (m. 76) abans de demostrar la seva inoperància en diverses accions.

Randolph es va engrandir per mantenir amb vida fins al final una Irlanda fosa que va lluitar fins a l'últim segon. Griezmann va acariciar el tercer i els homes de Martin O'Neill es van acomiadar de l'Eurocopa amb tota la dignitat del món.

França, 2-Irlanda, 1

GOLS: 0-1 (m. 2), Brady, de penal; 1-1 (m. 58), Griezmann, de cap; 2-1 (m. 61), Griezmann, per baix.